Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο απόλυτος νικητής στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Βγήκε πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών, κατάφερε να φέρει τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής στις κάλπες, θυμίζοντας σε όλους το σύνθημα που κυριαρχούσε «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό». Τώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, που θα γίνει την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα δεδομένα για τον δεύτερο γύρο - «Κλείνει το μάτι» στον Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος

Με δεδομένη τη μεγάλη νίκη στον πρώτο γύρο με σχεδόν 9 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργο Παπανδρέου, στο στρατόπεδο του Κρητικού πολιτικού ναι μεν επικρατεί χαρά αλλά όχι εφησυχασμός. Τονίζουν ότι το μήνυμα ανανέωσης στην παράταξη έχει σταλεί αλλά ζητούν συσπείρωση και γι' αυτό επαναλαμβάνουν ότι είναι σημαντική η ευρεία συμμετοχή για δεύτερη Κυριακή στις κάλπες.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, από την άλλη, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου προκάλεσε σοκ, καθώς κανείς δεν περίμενε αυτή τη διαφορά. Ωστόσο, η πλευρά Παπανδρέου θέλει να είναι αισιόδοξη για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φέρνουν στο νου τι συνέβη στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας: Τον Δεκέμβριο του 2015, στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έρθει δεύτερος με 11 μονάδες πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά στον δεύτερο γύρο βγήκε νικητής με περίπου 5 μονάδες διαφορά. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αποφασισμένος, μάλιστα, να πάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάτες του, του εισηγήθηκαν να μην κατέβει για να μην ηττηθεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά εκείνος θέλει να δώσει τη μάχη του για το ενδεχόμενο της ανατροπής του πρώτου αποτελέσματος. 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Κλείνει το μάτι στον Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος

Το μήνυμα, πάντως, που πέρασαν όλοι οι υποψήφιοι ήταν αυτό της ανανέωσης. Και γι' αυτό τα περιθώρια να αντλήσει ψήφους ο Γιώργος Παπανδρέου από τους άλλους υποψήφιους είναι τουλάχιστον στενά. Μάλιστα, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου - μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών - τηλεφώνησε στον Ανδρέα Λοβέρδο για να δει πώς θα κινηθεί, χωρίς, όμως, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ να ανοίγει τα χαρτιά του. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις του αλλά έκλεισε το μάτι στον Ανδρουλάκη, μιλώντας για ανανέωση

Χάρης Καστανίδης: Δεν στηρίζει κανέναν από τους Παπανδρέου και Ανδρουλάκη

Ο Χάρης Καστανίδης φαίνεται να μην στηρίζει κανέναν από τους Ανδρουλάκη και Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Αυτή του η στάση φαίνεται να δημιουργεί θέμα στον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς οι δύο τους απευθύνονται σε πανομοιότυπο ακροατήριο. «Δεν θα στηρίξει κανέναν», αναφέρουν συνεργάτες του. Πάντως, ο ίδιος σε δήλωσή του ευχαρίστησε εκείνους που «στάθηκαν πλάι μου στην προσπάθεια για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής» να εκφράσει τη χαρά του «για τη μαζική συμμετοχή των πολιτών» και να ευχηθεί «ξερά» καλή τύχη «στους συνυποψηφίους μου που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο» ελπίζοντας «στην καλή συνέχεια της παράταξης».

Παύλος Γερουλάνος: Θα ακούσει Παπανδρέου και Ανδρουλάκη και θα αποφασίσει

Ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ερωτηθείς εάν και ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, απάντησε ότι θα τους ακούσει, ωστόσο, σημείωσε πως από τους 7.000 ψηφοφόρους που υπέγραψαν τη δική του υποψηφιότητά, δεν είναι άνθρωποι που περιμένουν από τον άνθρωπο που ψήφισαν να τους υποδείξει τι θα κάνουν. «Ο κόσμος έχει άποψη, ενημερώνεται, κρίνει και είναι υποτιμητικό να σκεφτόμαστε με τέτοιους όρους, εγώ σίγουρα δεν θέλω να σκέφτομαι τους ψηφοφόρους με τέτοιους όρους. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει την τοποθέτησή του. Το προβάδισμα είναι σαφέστατα μεγάλο, από κει και πέρα έχουμε δει ανατροπές, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας».

Παύλος Χρηστίδης: Ολα δείχνουν ότι θα στηρίξει Ανδρουλάκη

Θέση για το ποιον από τους δύο υποψηφίους στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει θα πάρει και ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά θα τοποθετηθεί δημοσίως μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ολα δείχνουν, πάντως, ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και ο ίδιος είναι νέος και εκπροσωπεί την ανανέωση στο κόμμα, μια ανανέωση που ζήτησαν και οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA