Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας με δήλωσή του στις χθεσινές αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για τις ΜΕΘ, είπε ότι η «συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή».

Διαβάστε ακόμη: Γιαννάκος για VIP ΜΕΘ: Το σύστημα διαπράττει αδικήματα, οι νεκροθάλαμοι είναι φίσκα - O απλός λαός δεν βρίσκει ΜΕΘ

«Με τη χθεσινοβραδυνή του ανάρτηση -η οποία συνοδεύεται από το εμετικό #vipΜΕΘ- ο κ. Τσίπρας υπέπεσε σε μέγιστο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα, υιοθετώντας ουσιαστικά τις αθλιότητες του κ Γιαννάκου. Αθλιότητες που απορρίπτει η ιατρική κοινότητα και αρνείται, προς τιμήν του, να στηρίξει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να αναφέρει έναν έστω ιατρό που αποφάσισε ποιος θα εισαχθεί σε ΜΕΘ ύστερα από πολιτική εντολή. Αν δεν ανακαλέσει άμεσα, θα αποδείξει ότι η συκοφαντία και η χυδαιότητα είναι ο μόνος τρόπος αντιπολίτευσης που του απέμεινε».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες είχε κάνει λόγο για «ηθικό ξεπεσμό» σχολιάζοντας κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Γιάννενα, τις καταγγελίες του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου αναφορικά με την ύπαρξη Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε κατάσταση αναμονής, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για επώνυμους ασθενείς (VIP), αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

«Στις ΜΕΘ, έξω από τις ΜΕΘ, στα ράντζα, στις ουρές των νοσοκομείων, η Ελλάδα αναστενάζει» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, χαιρετίζοντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το θέμα, το οποίο αποκάλεσε «μείζον ζήτημα» που χρήζει διερεύνησης. «Μια έρευνα η οποία δεν πρέπει να είναι προσχηματική, μια έρευνα η οποία πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο, διότι η ανθρώπινη ζωή είναι αξία και πρέπει να έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως ιδιότητας, ίσο δικαίωμα πρόσβασης στη ζωή και στην αξιοπρεπή περίθαλψη», όπως τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η εν λόγω δικαστική έρευνα δεν θα πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου, καταλήγοντας στο αρχείο.

https://twitter.com/atsipras/status/1469039624991432706?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA