Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε  η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την απαγωγή γυμνασιάρχη στην Πιερία από τους αυτοαποκαλούμενους ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News. «Μιλάμε για παράνοια», σχολίασε χαρακτηριστικά. Ανέφερε, ακόμη, πως έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες Αρχές ενώ «σύσσωμη η πολιτεία καταδικάζει το ειδεχθές περιστατικό». 

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Κακουργηματική δίωξη στους 11 για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη στην Πιερία

Σχετικά με την επικοινωνία που είχε η υπουργός Παιδείας με τον γυμνασιάρχη, η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε: «Μίλησα με τον διευθυντή και μου είπε πως είναι ζήτημα υπερηφάνειας για εκείνον και πως δεν υπήρχε περίπτωση να υποκύψει σε αυτούς τους ανθρώπους». Σχετικά με την υπομονή που έχει δείξει σε τέτοια περιστατικά η εκπαιδευτική κοινότητα, η υπουργός Παιδείας σχολίασε πως «χάρη στους εκπαιδευτικούς μας έχουμε την καλή τήρηση των μέτρων. Άλλωστε, μέσα σε μια εβδομάδα είχαμε μείωση 1.000 κρουσμάτων στα σχολεία μας». 

Για το αν υπάρχουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά στην υπόλοιπη Ελλάδα, ανέφερε συγκεκριμένα: «Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Σε κάθε μείωση της πανδημίας υπάρχει κι ένα παρόμοιο φαινόμενο. Τον Σεπτέμβριο αν θυμάστε είχαμε τους αρνητές της μάσκας. Τα παιδιά μας, όμως, τηρούν τα μέτρα καλύτερα από όλους». 

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Τι προηγήθηκε

Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα που ανέδειξαν το θέμα το πρωί της Παρασκευής, πήγαν στο σχολείο, άρπαξαν τον διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης γιατί δεν συμφωνούν με τα self test, τον εμβολιασμό των μαθητών και τη χρήση των μασκών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου φέρει μώλωπες στα χέρια και διακομίσθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «status» ο δήμαρχος.

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέφθηκε τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον «Status» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA