Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 11 ατόμων, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» , που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της «απαγωγής» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος συνέλαβαν διευθυντή σχολείου στην Πιερία και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα

Στο στόχαστρο της ομάδας ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα όσο και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο ίδιος ήταν ενημερωμένος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες Αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. «Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις τελευταίες μέρες και είχε ζητηθεί η λήψη μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου», επισήμανε ο κ. Μπαχαράκης.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος συνέλαβαν διευθυντή σχολείου στην Πιερία και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα

Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα που ανέδειξαν το θέμα το πρωί της Παρασκευής, πήγαν στο σχολείο, άρπαξαν τον διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης γιατί δεν συμφωνούν με τα self test, τον εμβολιασμό των μαθητών και τη χρήση των μασκών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου φέρει μώλωπες στα χέρια και διακομίσθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή. «Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιόφωνο «status» ο δήμαρχος.

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Πιερίας επισκέφθηκε τον διευθυντή του σχολείου. «Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον «Status» ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA