Μενού
  • Α-
  • Α+

Και όμως υπάρχει τρόπος οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών να μην πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ, που θα τους καταλογίζεται κάθε μήνα εφόσον δεν προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο να δοθεί ώθηση στην ανοσολογική θωράκιση της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας έναντι του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Στρατιωτική εκπαίδευση με όπλα για «αστικό πόλεμο» 

Ο οδηγός αποφυγής του διοικητικού προστίμου λόγω μη εμβολιασμού δεν προέρχεται ούτε από τους συνήθεις υπόπτους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ούτε όμως και από τους «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Αντίθετα, την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, ένας πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι αυτός που τους υποδεικνύει πώς θα ξεφύγουν από τις διοικητικές κυρώσεις μη συμμόρφωσης σε ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας. 

Ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, και εσχάτως αρχηγός πολιτικού κόμματος επικαλούμενος τη δικηγορική του ιδιότητα εξηγεί βήμα προς βήμα πώς ο ανεμβολίαστος συνταξιούχος δεν θα πιαστεί στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ.  Στην προσπάθεια αυτή, όπως επισημαίνει το πρώην κυβερνητικό στέλεχος και πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η κίνηση-ματ δεν είναι άλλη από το να «σηκώσει» ο συνταξιούχος από τον τραπεζικό λογαριασμό του μέσα σε 24 ώρες το ποσό της σύνταξης, που του έχει πιστωθεί! 

Μαυραγάνης: «Οταν μπαίνει η σύνταξη να παίρνουν τα χρήματα από τις τράπεζες»

Ο πρώην υφυπουργός περιγράφει τον τρόπο αναλυτικά ως εξής: «Θα πρέπει οι Ελληνες πολίτες να ξέρουν… και εδώ δίνω μία χρηστική συμβουλή ως νομικός, ότι αυτοί, οι οποίοι διαθέτουν κάποια χρήματα στην τράπεζα στο λογαριασμό, που μπαίνει η σύνταξή τους, γιατί μιλάμε για άνω των 60, που συνήθως είναι συνταξιούχοι, θα πρέπει εντός 24ώρου ίσως να παίρνουν τα χρήματα από τις τράπεζες ώστε με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρχει δυνατότητα ένα κράτος να σου πάρει τα 100 ευρώ το μήνα. Ετσι λοιπόν αυτή είναι η συμβουλή, που δίναμε πάντοτε εμείς οι δικηγόροι σε αυτούς, οι οποίοι είχαν κάποιο χρέος μικρό χρέος κάτω από 1.250 ευρώ ανά μήνα σε μία τράπεζα. Να καταστήσουν λοιπόν τον λογαριασμό τους ακατάσχετο λογαριασμό μέσα από τη διαδικασία, που νομίμως υπάρχει, είναι δικαίωμά τους, αυτό λοιπόν συμβουλεύω, και να αποσύρουν εντός του 24ώρου πάντοτε τα χρήματα, τα οποία μπαίνουν μέσα ως μισθός ή ως σύνταξη».  

Ο Νίκος Μαυραγάνης στοχοποιεί τον Μπιλ Γκέιτς

Στο μεταξύ, οι θέσεις που έχει αναπτύξει ο Νίκος Μαυραγάνης για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού πριν καν κυκλοφορήσουν εστίαζαν στη δυνατότητά τους να εισάγουν στον ανθρώπινο οργανισμό ένα βιοτσιπ, με τον ίδιο να στοχοποιεί τον Μπιλ Γκέιτς. «Τα εμβόλια μπορούν να συνδυάζονται με μία τεχνολογία, την οποία ονόμασε Quantum Dot, κβαντική κουκίδα, και μέσα από αυτή την τεχνολογία μπορούν να αποθηκεύονται πληροφορίες σε ένα μηχανισμό νανοκαψουλών, νανοσφαιριδίων, μέσα στο ανθρώπινο σώμα, που θα εμφυτεύονται ουσιαστικά με το εμβόλιο». 

Ο Μπιλ Γκέιτς ξανά, τα «πειραματικά» εμβόλια με προσωρινή αδειοδότηση

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώην κυβερνητικό στέλεχος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας πριν από μερικές μέρες σε συγκέντρωση ανεμβολίαστων υγειονομικών, που είναι σε αναστολή εργασίας, στο Θησείο αναφέρθηκε ξανά, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Μπιλ Γκέιτς και στα «πειραματικά» εμβόλια με τις «περίεργες συνθέσεις», που έχουν, κατά τον ίδιο, προσωρινή αδειοδότηση. «Ζούμε σε έναν κόσμο παραλόγου όπου εκείνοι, οι οποίοι πριν από κάποια χρόνια μίλαγαν για τη μείωση του πληθυσμού της γης ξαφνικά σήμερα θέλουν να σώσουν τον κόσμο από έναν ιό που κάποιοι λένε, όχι αδίκως, ότι μπορεί να κατασκευάστηκε στην Ουχάν της Κίνας και κάποιοι άλλοι καταγγέλλουν ότι αυτά τα σκευάσματα έχουν περίεργες συνθέσεις και πάντως προσωρινή αδειοδότηση. Και ενθυμούμε από το άρθρο 26 της σύμβασης του Οβιέδο ότι όταν τελούνται έρευνες επί ανθρώπων, δηλαδή πειράματα, αυτές μπορεί να είναι νόμιμες μόνο στην περίπτωση, που δεν υπάρχουν άλλα σκευάσματα που να μπορεί να πετύχουν το αποτέλεσμα της προστασίας της δημόσιας υγείας». 

Σε κάθε περίπτωση, στις βασικές θέσεις του πολιτικού φορέα «ΕΝΩΝΩ», που ίδρυσε ο Νίκος Μαυραγάνης και μόλις ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνεται η κατάργηση της υποχρεωτικότητας και του διαχωρισμού των ανθρώπων σε δύο κατηγορίες με αφορμή των εμβολιασμό, η επαναφορά όλων των εργαζομένων, που έχουν τεθεί σε αναστολή και η ακύρωση όλων των προστίμων, που επιβλήθηκαν στην πανδημία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA