Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη τροπή έχει λάβει η υπόθεση με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι μετά και τις τελευταίες παράνομες δράσεις τους, έχουν προκαλέσει διπλή εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα επεκτείνετε και σε άλλες ομάδες με παρόμοια δράση. Ειδικά μετά το δημοσίευμα φωτογραφιών στην εφημερίδα «Realnews της Κυριακής», όπου μέλη της οργάνωσης απεικονίζονται να κρατούν όπλα στα χέρια, πλέον τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Κάποιοι πολίτες εδώ και μέρες πραγματοποιούν «στρατιωτικές ασκήσεις επιβίωσης», όπως τις αποκαλούν οι ίδιοι, διαψεύδοντας από την άλλη ότι πρόκειται για κομμάτι της ελεγκτικής δράσης τους! 

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Η πεθερά σκότωσε τη νύφη - Νεκρή 55χρονη που πυροβολήθηκε σε ζαχαροπλαστείο 

Συγκεκριμένα, γυναίκα αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε πως αν και δεν είναι μέλος της οργάνωσης (έχοντας όμως υπογράψει την σχετική «Ιερή Δήλωση» που σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Οργάνωσης, έκτοτε αποτελεί ενεργό μέλος που μπορεί να δράσει στο όνομα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»), έχει λάβει μέρος σε άσκηση με όπλα υπό την καθοδήγηση του Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων, τόσο στις 28 Νοεμβρίου όσο και στις 5 Δεκεμβρίου.  

Οπως προκύπτει λοιπόν από τις δικές τους δηλώσεις, πρόκειται για στρατιωτική εκπαίδευση, από όπου υπάρχουν φωτογραφίες και μάλιστα σε κάποιες από αυτές εμφανίζεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων. Ο τελευταίος αρνείται την οποιαδήποτε σύνδεση με τη δράση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», ωστόσο, σε άλλο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος να στέκεται δίπλα σε άτομα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» και να μιλούν μεταξύ τους για «αστικό πόλεμο»!

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο μέχρι να μας την πέσουν οι λάθρο»

Η γυναίκα που μιλάει στο βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή live news του MEGA, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πήραν ένα βίντεο που έχουμε ανεβάσει από πού νομίζετε; Από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο Εφέδρων, ο οποίος έχει αναλάβει να μας κάνει μαθήματα επιβίωσης. Πρόκειται λοιπόν για μαθήματα επιβίωσης, πώς δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε έναν εχθρό. Πώς θα επιβιώσουμε στη φύση. Ανέβασα λοιπόν ένα στιγμιότυπο από την εκπαίδευση που κάνουμε με σκοπό να τη δουν και άλλοι άνθρωποι, να ενδιαφερθούν, να βοηθηθούν και να έρθουν να μάθουν βασικούς κανόνες επιβίωσης. Τι κάνουμε δηλαδή, όταν έρθουν να μας την πέσουν οι λάθρο. Πώς λειτουργούμε με ένα όπλο, πώς πυροβολούμε με ένα όπλο. Ολα αυτά πρέπει να τα δουν οι Ελληνες πολίτες γιατί δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας». 

Η διπλή εισαγγελική παρέμβαση

Στο μεταξύ, η συγκεκριμένη υπόθεση αναφορικά με τη δράση της οργάνωσης αρνητών «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», προκάλεσε διπλή παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοφορίας.

Παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν η δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άλλων ομάδων που φέρονται να δρουν σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, έχει επεκταθεί και σε περιοχές της Αθήνας

Εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, τα διερευνώμενα αδικήματα είναι η διέγερση σε ανυπακοή και η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Θα αναζητηθεί, δηλαδή, στο πλαίσιο της έρευνας, αν τα μέλη των ομάδων αυτών, τα οποία όχι μόνο να αρνούνται την πανδημία αλλά και έχουν φτάσει στο σημείο να προσβάλλουν θεσμούς και δικαιώματα, παραβιάζουν με τις πράξεις τους συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζονται συνολικά 10 άτομα, 8 άνδρες και 2 γυναίκες, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, για τις εικόνες αυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει επίσης έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Μπαλάσκας: «Φτιάχνουν παρα - αστυνομία σε συνθήκες ζούγκλας»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησε σχετικά ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας. «Η ''αρπαγή'' είναι σοβαρό κακούργημα και μπορεί να τους στείλει και στη φυλακή. Οργανώνονται μέσα από τα social media για να κάνουν αυτά που κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με σοβαρές παραβάσεις του Ποινικού Δικαίου. Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει παρα - αστυνομία. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αυτή η ομάδα προσπαθεί μέσα από αυτά που πιστεύει να δημιουργήσει μια παρα - αστυνομία», ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας. Για να προσθέσει: «Αυτά είναι στοιχεία ζούγκλας, όχι μιας δομημένης κοινωνίας. Διαπράττουν σοβαρά ποινικά αδικήματα. Δεν με ανησυχεί το γεγονός. Όποιος ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, συλλαμβάνεται».

Γεωργιάδης: «Αποτελούν σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση»

Η ιστορία με τους αρνητές του κορονοϊού που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που έφτασαν μέχρι και το σημείο να «συλλάβουν» γυμνασιάρχη στην Πιερία, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκίνησε ως μια παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, είναι διαφορετικό να βλέπεις κάποιους να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα, που είναι προφανώς γελοίο, αλλά όχι ποινικό αδίκημα και είναι άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές.

«Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, διαμηνύοντας πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του. «(…) και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA