Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες και στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού και η μετάλλαξη Όμικρον, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε τη δική του πρόταση για την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εφησυχάζει με τη μετάλλαξη Όμικρον και γι' αυτό το λόγο ζήτησε πιο αυστηρές αναφορές για τη μετάλλαξη Ομικρον στα συμπεράσματα.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Νέα μέτρα: 72 κι όχι 48 ωρών το PCR τεστ για είσοδο στην Ελλάδα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Τόνισε επίσης ότι τα στοιχεία που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανησυχητικά και υπογράμμισε την ανάγκη, εκτός από τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, κατά τη διάρκεια των γιορτών να διενεργούνται τεστ, όπως αποφάσισε η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία που στήριξε την ίδια γραμμή, προκειμένου να καθυστερήσει την έλευση της μετάλλαξης Όμικρον.

Επισήμανε ακόμη τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών. Σχετικά με την ισχύ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε 6+1 μήνες (αντί του 6+3 που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA