ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/12/2021 14:35

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: 72 κι όχι 48 ωρών το PCR τεστ για είσοδο στην Ελλάδα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Τελικά το απαιτούμενο αρνητικό PCR τεστ κορονοϊού για την είσοδο στην χώρα θα πρέπει είναι είναι 72 ωρών και όχι 48 ωρών όπως ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου - Ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί για την ακριβή ημερομηνία λήξης του μέτρου, τόνισε ωστόσο πως «χοντρικά» αφορά την περίοδο των εορτών

Κορονοϊός - Νέα μέτρα: 72 κι όχι 48 ωρών το PCR τεστ για είσοδο στην Ελλάδα από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
Πηγή: APimages, shutterstock
Ανάγνωση:

Εβδομήντα δύο και όχι 48 ωρών θα πρέπει εντέλει να είναι το αρνητικό PCR τεστ που υποχρεούνται να επιδεικνύουν από την προσεχή Κυριακή 19 Δεκεμβρίου οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες προς την Ελλάδα, είτε καταφθάνουν αεροπορικώς είτε οδικώς. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή (15/12) ανακοίνωση μιλούσε για μοριακό τεστ 48 ωρών. Αυτό διευκρίνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στο έκτακτο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση χθες, με στόχο να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας έναντι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον την περίοδο των εορτών, οπότε και η κινητικότητα αναμένεται αυξημένη.

Διαβάστε ακόμη: Τσιόδρας για μελέτη ΜΕΘ: Θλίψη για έναν επιστήμονα η χρήση της για πολιτική αντιπαράθεση

«Τέτοια μέτρα είναι αναγκαία, προκειμένου να καθυστερήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την εκτεταμένη διασπορά της πανδημίας (της μετάλλαξης Όμικρον) και να κερδίσουμε χρόνο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με την τρίτη-αναμνηστική δόση. Έτσι, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου, PCR 72 ωρών. Το μέτρο είναι έκτακτο. Η προθεσμία του είναι η περίοδος των εορτών», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος απέφυγε να δεσμευτεί για την ακριβή ημερομηνία λήξης του μέτρου, τόνισε ωστόσο πως «χοντρικά» αφορά την περίοδο των εορτών. Επισήμανε, δε, πως από το μέτρο εξαιρούνται όσοι ταξιδέψουν από την Ελλάδα και παραμείνουν στο εξωτερικό για διάστημα λιγότερο των 48 ωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΤΑΞΙΔΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ