Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο αέρα φαίνεται πως έφερε η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής, τα ποσοστά που συγκεντρώνει το Κίνημα Αλλαγής είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά κι έχουν αλλάξει άρδην μετά την εκλογή του Κρητικού Ευρωβουλευτή. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει με την εφημερίδα να παραθέτει και τα ποσοστά που συγκέντρωναν τα κόμματα σε δημοσκόπηση λίγες μέρες πριν εκλεγεί ο Ανδρουλάκης. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει στιβαρή κι ανοίγει την ψαλίδα, καθώς φαίνεται να αποκτά ποσοστά... αυτοδυναμίας μιας και η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι διψήφια (13,8 μονάδες)!

Διαβάστε ακόμη: Θερμό επεισόδιο με Γεραπετρίτη και Τσίπρα - «Είσαι γελοίος» φώναζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κι αποχώρησε ομαδικά

Είναι γεγονός λοιπόν, πως η δημοσκόπηση που έγινε από τη Marc δίνει πλέον ισχνό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΚΙΝΑΛ, ενώ το εντυπωσιακότερο όλων στη δημοσκόπηση, είναι το γεγονός ότι καταποντίζεται η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων κι εκτοξεύεται αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη που έρχεται να... ταράξει τα νερά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, επιτέθηκε σφόδρα στον Αλέξη Τσίπρα γιατί ζήτησε πρόωρες εκλογές, λέγοντας παράλληλα, ότι φοβάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ όσο περνάει ο καιρός θα γίνει τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Καταρχάς, σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% και δεν φαίνεται να ταρακουνήθηκε ιδιαίτερα από την εκλογή Ανδρουλάκη καθώς δεν είχε διαρροές σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (33,6%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απώλειες μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα της τάξης των 2,5 μονάδων. Ετσι, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,2% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση συγκέντρωνε 21,7%. Αντίστοιχα, το ΚΙΝΑΛ προ Ανδρουλάκη είχε 9% ενώ πλέον εκτοξεύτηκε στο 15,2%!

Σταθερό και το ΚΚΕ με 5,3% έναντι 5,6%, αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση ανέβηκε κατά 0,1 από το 4,5% στο 4,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 από το 3,1% της προηγούμενης δημοσκόπησης έπεσε στο 2,1%.

Ο Ανδρουλάκης «έπιασε» τον Μητσοτάκη, 4ος σε δημοφιλία ο Τσίπρας!

Εντυπωσιακή είναι η «εισβολή» Ανδρουλάκη στα κοινά, καθώς ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, χωρίς καν να έχει «ανοιχτεί» στην ευρύτερη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της χώρας, παρά μόνο σε αυτούς του ΚΙΝΑΛ, έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στην δημοφιλία των αρχηγών! Ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 52,1%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται δεύτερος με 46,4%! Τρίτος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας (31,8%), τέταρτος ο Τσίπρας (30,2%), πέμπτος ο Βαρουφάκης (19,1%) κι έκτος ο Βελόπουλος (14,9%).

Παράλληλα, στη δημοσκόπηση καταγράφεται και η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία και για την ακρίβεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA