Μενού
  • Α-
  • Α+

Θερμό επεισόδιο προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με το πέρας της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα και αφορμή το ειρωνικό σχόλιο του Γιώργου Γεραπετρίτη «ώρα να πηγαίνετε κύριε πρόεδρε» επειδή κι άλλες φορές σε κρίσιμες συνεδριάσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούσε τη στιγμή που ο υπουργός Επικρατείας ανέβαινε στο βήμα κι αναμενόταν να απαντήσει στις επιθέσεις του.

Η φράση αυτή, που ερμηνεύθηκε κι ως αιχμηρή απάντηση στο αίτημα που είχε μόλις καταθέσει ο κ. Τσίπρας για παραίτηση του πρωθυπουργού και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκάλεσε την έκρηξη του συνόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που σηκώθηκαν όλοι μαζί όρθιοι και επί πέντε λεπτά φώναζαν έξαλλοι «ντροπή» - «είσαι γελοίος», απαιτώντας από τον Υπουργό να ανακαλέσει.«

Ακούγοντας το σχόλιο και φανερά ενοχλημένος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ενώ έφευγε – επέστρεψε κι απαίτησε το λόγο, απαντώντας στον Γιώργο Γεραπετρίτη με σκληρή γλώσσα. «Κύριε Γεραπετρίτη έχετε αναλάβει να είστε αντ’ αυτού και κάθε φορά που μιλάω έρχεστε να απαντήσετε σ’ εμένα. Αλλά θέλω να σας πω κάτι. Δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ. Και δεν είστε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού. Όταν εκλεγείτε να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Σας ζητώ να ανακαλέστε. Θα ακούσω τον αρχηγό σας. Και, εσείς που δηλώσατε και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν είστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στο λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και μαζί με τους βουλευτές του αποχώρησε από την αίθουσα.

Εξίσου αιχμηρή όμως ήταν και η ανταπάντηση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ταύτιση με τις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις των αυτοαποκαλούμενων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

«Ακόμη κι αν παραιτηθεί ο πρωθυπουργός ο ίδιος θα λάβει τη διερευνητική εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο κ Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν ως συνταγματικό τους καθήκον, δηλαδή, συντάχθηκε με τις πιο ακραίες μορφές που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα εκείνων που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του συντάγματος. Συντάχθηκε με τον πιο ακραίο αντισυνταγματικό, αντικοινοβουλευτικό και αντιδημοκρατικό λόγο», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης. Χαρακτήρισε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του «πολιτικού μηδενισμού» και τον Αλέξη Τσίπρα «εγγαστρίμυθο της πολιτικής, που έχει κλειστό το στόμα αλλά ομιλεί δια του κ. Πολάκη».

Ως προς την προσωπική μομφή εναντίον του, καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι διαχωρίζει τους βουλευτές σε βουλευτές δύο ταχυτήτων. «Είναι προσβλητικό για το ελληνικό κοινοβούλιο να θεωρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συνομιλεί μόνο με τον Πρωθυπουργό. Το ότι δεν έχω εκλεγεί με την ψήφο του ελληνικού την επιστρέφω Απλώς διότι καλό είναι να αναγιγνώσκει ποια είναι η ιστορία του θεσμού των βουλευτών επικρατείας και ας κοιτάξει στο κόμμα του κατάματα τους δικούς του βουλευτές επικρατείας για να τους πει το ίδιο πράγμα. Ότι εδώ σε αυτή την ιερή αίθουσα  υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων», είπε χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA