Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πλήρη εναντίωσή τους στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασαν οι Αλέξης Τσίπρας και Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2022, αλλά στο τέλος... τον ψήφισαν. 

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Marc: Εντυπωσιακή άνοδος για ΚΙΝΑΛ κι Ανδρουλάκη - Τέταρτος σε δημοφιλία ο Τσίπρας

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, ψήφισαν «ΝΑΙ» στις δαπάνες του Μεγάρου Μαξίμου που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Προφανώς πρόκειται για κίνηση που έγινε από λάθος, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, ωστόσο το συμβάν προκάλεσε μειδιάματα στην αίθουσα. Συγκεκριμένα, τα έξοδα της Προεδρίας της κυβέρνησης εγκρίθηκαν με 160 ψήφους, δηλαδή δύο παραπάνω από την κυβερνητική πλειοψηφία (157 βουλευτές) συν τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Μπρα ντε φερ για πρόωρες εκλογές

Πέραν των προβλέψεων του προϋπολογισμού πάντως, από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών ξεχώρισε το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του Πρωθυπουργού και άμεση προσφυγή στις κάλπες συνοδεία μάλιστα προσκλητηρίου για «αντίσταση» με στόχο να φύγει «η κυβέρνηση των ενόχων» και η - σε υψηλούς τόνους - απάντηση του Πρωθυπουργού με την κατηγορία ταύτισης με τους ακραίους «θεματοφύλακες του Συντάγματος», καθώς και το ειρωνικό σχόλιο ότι «θα ήταν μεγάλος πειρασμός μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας στην περίπτωση που το έκανα» με την προσθήκη του καρφιού ότι το αίτημα των εκλογών εκπορεύεται από την ανησυχία για την άνοδο του Κινήματος Αλλαγής και το φόβο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο κόμμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πάντως ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, υπογραμμίζοντας ως χρέος του τη διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA