Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Δευτέρας (27/12) θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων που θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Τις τελικές αποφάσεις θα πάρει η κυβέρνηση και τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Σκληρές επιλογές για διασκέδαση και γήπεδα στο τραπέζι - «Κληρώνει» για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και στη συνέχεια θα γίνουν εξαγγελίες από το υπουργείο Υγείας. Είμαστε σε ένα σημείο που η μετάλλαξη Ομικρον τείνει να γίνει επικρατούσα και στη χώρα μας όπως αναμέναμε. Δεν έχουμε επαρκή δεδομένα. Τα πρώτα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η νοσηρότητα της όμικρον να μην είναι τόσο έντονη όπως της Δέλτα» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη το πρωί της Δευτέρας (27/12) στον ΑΝΤ1, ο οποίος ανέφερε πως βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να ληφθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα.  

Νέα μέτρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα νυχτερινά κέντρα φαίνεται ότι τα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα είναι και οι...τελευταίες εμφανίσεις για ένα ικανό διάστημα. Όπως έγραψε νωρίτερα το Reader, η θέσπιση ωραρίου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με το κεντρικό σενάριο να είναι εστίαση και διασκέδαση να κλείνουν τα μεσάνυχτα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα νυχτερινά κέντρα δεν θα λειτουργούν. Ακόμα, στο τραπέζι είναι η διασκέδαση να είναι χωρίς μουσική και σίγουρα με καθήμενους πελάτες. Μένει να φανεί, αν οι λοιμωξιολόγοι θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση όλο το ανωτέρω πακέτο ή μπορεί η μουσική να διασωθεί την τελευταία στιγμή. 

Ως προς τα γήπεδα, ακόμα υπάρχει εκκρεμότητα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr εξαιρετικά προβληματισμένος είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι εικόνες από το πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, με πολλούς φιλάθλους να μην φορούν μάσκες, προκάλεσαν εκνευρισμό στο Υγείας και στο Μαξίμου. Η πρώτη επιλογή στο τραπέζι είναι να μην υπάρχουν πλέον φίλαθλοι στις εξέδρες. Ένα εναλλακτικό σενάριο είναι να υπάρχουν μεν φίλαθλοι στις εξέδρες, αλλά στην πραγματικότητα ελάχιστοι, ενώ η λύση μπορεί να βρεθεί με το να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε αυτούς που έχουν εισιτήρια διαρκείας, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι πολλοί. Αν προκριθεί, πάντως, ένα πιο «οριζόντιο» σενάριο, μπορεί να υπάρξει απλά μια πολύ χαμηλή πληρότητα, με τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν για τα μεγάλα γήπεδα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA