ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/12/2021 09:15

Covid Free GR Wallet: Μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η ταυτότητα - Εγκρίθηκε από την google για τα κινητά

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία στο Covid-Free GR Wallet δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα κι όπου αλλού χρειάζεται

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Covid Free GR Wallet: Μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η ταυτότητα - Εγκρίθηκε από την google για τα κινητά
Σε λίγο όλα μας τα έγγραφα θα είναι ψηφιακά (Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Ευκολότερη γίνεται πλέον η καθημερινότητα των πολιτών που χρειάζεται να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας για να τους επιτραπεί η είσοδος σε μια σειρά από δραστηριότητες. Οπως είχε αποκαλύψει ο Μαξιλιανός στο Reader ήταν θέμα ημερών να προστεθεί η ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή Covid-Free Wallet και πλέον η ταυτοπροσωπία γίνεται με δύο «κλικ» στο κινητό μας.

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Και όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «από σήμερα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα κι όπου αλλού χρειάζεται.

Oι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους την αναβαθμισμένη εφαρμογή Covid-Free Wallet μέσω Google Play Store και Apple App Store και να προσθέσουν τα ψηφιακά έγγραφα που απαιτούνται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ COVID FREE GR WALLET
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ