Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευκολότερη γίνεται πλέον η καθημερινότητα των πολιτών που χρειάζεται να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας για να τους επιτραπεί η είσοδος σε μια σειρά από δραστηριότητες. Οπως είχε αποκαλύψει ο Μαξιλιανός στο Reader  ήταν θέμα ημερών να προστεθεί η ψηφιακή ταυτότητα στην εφαρμογή Covid-Free Wallet και πλέον η ταυτοπροσωπία γίνεται με δύο «κλικ» στο κινητό μας.

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Και όπως πρόσθεσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης «από σήμερα αυτό θα είναι ενσωματωμένο στο υπάρχον πιστοποιητικό. Στη μια σελίδα θα δείχνει πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην επόμενη θα φαίνονται τα στοιχεία της ταυτότητας».

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς η συγκεκριμένη εφαρμογή που τέθηκε σε λειτουργία δεν αντικαθιστά την ταυτότητα αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στα καταστήματα κι όπου αλλού χρειάζεται.

Oι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει να ξανακατεβάσουν στο κινητό τους την αναβαθμισμένη εφαρμογή Covid-Free Wallet μέσω Google Play Store και Apple App Store και να προσθέσουν τα ψηφιακά έγγραφα που απαιτούνται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA