Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τρενάκι του τρόμου μοιάζει πλέον η επικαιρότητα. Στις 10:00 το πρωί η συζήτηση είναι ότι θα υπάρξουν μέτρα, αλλά από αρχές Γενάρη. Το μεσημέρι, το πράγμα αλλάζει και φωτογραφίζονται κάποια μέτρα ίσως και άμεσα. Και το απόγευμα έρχονται μέτρα…αύριο και βλέπουμε…

Σχέδιο για test σε εμβολιασμένους

Εκτός από τα μέτρα που σκέφτονται στο Μαξίμου και θα δρομολογηθούν σε δύο δόσεις, μια σήμερα και μια την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, μια από τις βασικές σκέψεις είναι να αναπτυχθεί ένα σχέδιο testing για τον πληθυσμό με βάση τα self tests, κατ’ ελάχιστον, μετά τις γιορτές. Πρακτικά, όπως μου έλεγε πηγή μου από το Μέγαρο Μαξίμου, σκέφονται τη διανομή αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον γενικό πληθυσμό, όπως έγινε πριν την ευρεία ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε ακόμα και οι εμβολιασμένοι να μετέχουν στην επιδημιολογική επιτήρηση σε μαζική κλίμακα. Θα είναι ένα test την εβδομάδα; Το πιθανότερο σενάριο, αν και μένει να φανεί, ανάλογα και με την κατάσταση στην αγορά, καθώς δεν φτάνει εμείς να θέλουμε να τεστάρουμε σε τακτική βάση τον πληθυσμό, αλλά και να υπάρχουν αποθέματα. 

Τέλος το 50+1 στα τμήματα

Κάτι ακόμα που μελετάνε οι γιατροί είναι να ανοίξουν τα σχολεία μετά τα Φώτα, αλλά όχι με το ισχύον πρωτόκολλο, δηλαδή να κλείνει το τμήμα με βάση το αν το 50+1% των μαθητών έχει κολλήσει. Και πηγή μου από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μου έλεγε, μάλλον με μια χαιρεκακία που διέγνωσα, ότι αυτή τη φορά δεν θα περάσει της κ. Κεραμέως, η οποία, ομολογουμένως, έδωσε…τα πάντα για να μείνουν ανοιχτά φέτος τα σχολεία, σε άμεση συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη

Η ταυτότητα στο Covid Free Gr Wallet

Με μια εξαιρετικά σημαντική είδηση θα κλείσει η χρονιά για όλους τους πολίτες. Μαθαίνω ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει έτοιμη την επικαιροποίηση της εφαρμογής Covid Free Gr Wallet, προκειμένου να ενσωματώνει και την ταυτότητά μας. Η νέα εφαρμογή έχει ήδη σταλεί στην Apple και τη Google και μπορεί να είναι έτοιμη έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας προς λανσάρισμα. Πρακτικά, εκτός από το πιστοποιητικό μας στην ίδια εφαρμογή θα έχουμε και την ταυτότητα που θα παράγεται αυτόματα, με βάση τα στοιχεία από το Taxis. Έτσι, σε ελέγχους, με δύο taps θα δείχνουμε και πιστοποιητικό και ταυτότητα μέσα από το κινητό μας.

Το ρεβεγιόν στη Μεγάλη Βρετανία

Μπορεί οι υπόλοιποι να αγχώνονται για το πώς θα κάνουν ρεβεγιόν και αν θα κάνουν ρεβεγιόν εκτός σπιτιού, στα μεγάλα ξενοδοχεία οργανώνονται. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων ο γνωστός εφοπλιστής και παλιός φίλος του Πάνου Καμμένου, Γιάννης Καραγιώργης, μαζί με τη σύζυγό του Σοφία Σωτηράκου, οργανώνουν gala…με ευρύ φάσμα καλεσμένων. Άλλωστε, ο κ. Καραγιώργης που είναι και καναλάρχης με το δίκτυο της Hellasnet και διαθέτει και στενές σχέσεις με τη Μόσχα, δεν φείδεται χρημάτων, όταν πρόκειται για τη διασκέδαση των φίλων του. 

Το βιβλίο του Οικονόμου

Μια ευγενική χειρονομία έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αυτές τις μέρες, αποστέλλοντας ένα δώρο σε δημοσιογράφους, με τους οποίους επικοινωνεί στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Τους έστειλε, λοιπόν, ένα βιβλίο, το «Άνοδος και Πτώση της Κλασικής Ελλάδας», του σημαντικού ελληνιστή καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Πολιτικής Επιστήμης του Στάνφορντ Τζοσάια Όμπερ. Ο ίδιος λέει ότι το έχει διαβάσει και βλέπει σημαντικές αναλογίες με το σήμερα. 

Το δώρο του Γιατρομανωλάκη στην Πρόεδρο

Ομολογώ ότι περίμενα τη συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου που έγινε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, κυρίως για το…δώρο Ο κ. Γιατρομανωλάκης, λοιπόν, πήγε στην Πρόεδρο ένα χειροποίητο κεραμικό, εμπνευσμένο από τα έργα του Ιβάν Κλιούν που ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης - MOMus. Επρόκειτο για κεραμικο, προκειμένου να συμβολίσει το project της αναβίωσης της ελληνικής χειροτεχνίας, αλλά παράλληλα προέρχεται από ένα από τα μουσεία μας και μάλιστα εμπνέεται από ένα έργο που ανήκει στη Συλλογή Κωστάκη, μια από τις σπουδαιότερες στον κόσμο. 

Τα Χριστούγεννα του Τσίπρα

Προσπάθησα να μάθω τι θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τα Χριστούγεννα. Στην Αθήνα θα είναι αυτές τις μέρες και είχε σκέψεις μήπως φύγει με τα δύο μικρά παιδιά και τη σύζυγό του για προορισμό εντός Ελλάδας, μάλλον μετά την Πρωτοχρονιά. Δεν ξέρω, αν θα τα καταφέρει, όσο και αν αρέσει στους γιους του, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί. Θα έχει, πάντως, αρκετό χρόνο μαζί τους αυτές τις μέρες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA