Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι καλή σας μέρα. Ηρεμα είδα τα νερά στο Μέγαρο Μαξίμου χθες, σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία από το χτύπημα του «Διομήδη». Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι όλα τα πράγματα είναι στη θέση τους. 

Διαβάστε ακόμη: Αλέξης Τσίπρας για μετάλλαξη Ομικρον: «Ο ιός δεν αστειεύεται» - Τα νεότερα για την υγεία του

Λαλίστατος

Οι κεραίες μου έπιασαν κάτι πολύ ενδιαφέρον τις προηγούμενες μέρες. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί δυσφορία σε αρκετούς πρωθυπουργικούς συνεργάτες για πολύ ομιλητικό υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος μέρα παρά μέρα, για να μην πω κάθε μέρα, είναι σε κάποιο κανάλι ή ραδιόφωνο και οι δηλώσεις του γίνονται βασικός τίτλος στα site. Το λέω γιατί ο υπουργός δεν είναι μέλος του πρωινού καφέ και πολλές φορές δεν έχει άμεση γνώση του τι διαμοίβεται εκεί. Δεν ξέρω τι προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά σας είπα ότι αρκετοί γύρω - γύρω δεν πετούσαν από τη χαρά τους, ούτε χαίρονται κάθε μέρα να απαντούν ερωτήματα γύρω από τα όσα έχει πει. 

Επιστροφή Σκέρτσου

Ούτε χθες πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ήταν ακόμα στο σπίτι του και σε τηλεργασία. Μου έλεγε, πάντως, άνθρωπος ότι σήμερα αναμένεται η επιστροφή του στον πρωινό καφέ. Στο μεταξύ, κάθε μέρα, σε κύματα, οι παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν ουρές μερικές πόρτες πιο πέρα, επί της Βασιλέως Γεωργίου, όπου κάνουν test όσοι επισκέπτονται το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες τεστάρονται σε καθημερινή βάση. 

Τα εύσημα Στυλιανίδη στον Αγοραστό

Μαθαίνω ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις με τη διαχείριση που έκανε στην κακοκαιρία Διομήδης στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστο Στυλιανίδη. Και αυτό γιατί είχε κάνει όλη την απαιτούμενη προεργασία, με έμφαση στα αντιπλημμυρικά, ενώ ήταν και άμεση η παρέμβαση της περιφέρειας όπου χρειάστηκα. Μάλιστα, τα εύσημα ο κ. Στυλιανίδης τα μετέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια από τις πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες χθες, αν και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός ξέρει τι εστί Αγοραστός. 

Ο αντικαταστάτης της Ντόρας

Σας είχα γράψει τις προάλλες για το βιβλίο της Όλγας Μπακομάρου με συνεντεύξεις από τις οικογένειες Παπανδρέου και Μητσοτάκη που θα παρουσιαζόταν στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Εν τέλει, η κ. Μπακογιάννη δεν μπόρεσε για προσωπικούς λόγους, στη θέση της όμως πήγε ο έμπιστος της οικογένειας και εκ των στενών συνεργατών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκη, ο οποίος είχε διατελέσει και διευθυντής του γραφείου του «Επίτιμου». 

Μόνος στο Λοριάν

Την Πέμπτη θα πάει στα ναυπηγεία στο Λοριάν ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος με την Γαλλίδα ομόλογο του Φλοράνς Παρλί για τα αποκαλυπτήρια της Μπελαρά που έχουμε παραγγείλει από τους αδερφούς Γάλλους μετά τα Ραφάλ. Εκεί δεν θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα πάει Γαλλία για το πρώτο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τη φημολογία, δεν νομίζω ότι θα πάει στα γαλλικά ναυπηγεία. Επόμενο ταξίδι του, προς το τέλος του μήνα στη Σερβία

Προς λουκέτο η καθημερινή Αυγή

Η κατάσταση στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη, καθώς, παρ' όλες τις κινήσεις στήριξης που έχουν γίνει, δεν τραβάνε με τίποτα. Μόνο το κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» φαίνεται πως έχει έναν παλμό, όμως κι εκεί τα πράγματα εν σχέσει με το κοστολόγιο είναι προβληματικά. Ας μην μιλήσουμε για την Αυγή που δεν πουλάει σε καθημερινή βάση ούτε 1.000 φύλλα πλέον και πλέον είναι το ισχυρότερο σενάριο να κλείσει το ημερήσιο φύλλο της. Ίσως είναι και θέμα ημερών η απόφαση, ενώ επιτελικά στελέχη της εφημερίδας αποχωρούν.

Το ζήτημα είναι ότι λίγοι εργαζόμενοι πήραν το μεγάλο πακέτο εθελουσίας που πρότεινε το κόμμα, αλλά πλέον η έκδοση δεν βγαίνει. Το κεντρικό σενάριο είναι να μείνει το κυριακάτικο φύλλο που πουλάει περίπου 2.500 φύλλα και να ενισχυθεί το ηλεκτρονικό site της εφημερίδας με αποκλειστικό περιεχόμενο. Για να δούμε τι θα γίνει, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, κανείς δεν χαίρεται με την προοπτική συνάδελφοι να μην έχουν δουλειά και να μην υπάρχουν πολλές φωνές στην ενημέρωση. Αποφάσεις θα ληφθούν αυτές τις μέρες, καθώς υπάρχουν και φωνές που ισχυρίζονται ότι η κομματική εφημερίδα πρέπει να μείνει πάση θυσία ζωντανή. 

Ζόρια στα κανάλια

Η Δευτέρα ήταν ένα πρώτο γερό crash test για όλο το prime time και ήδη σε κάποια κανάλια προβληματίζονται έντονα. Η πολυδιαφημισμένη και ακριβή Φάρμα του ΑΝΤ1 δεν έκανε ούτε 5% στα δυναμικά κοινά, χειρότερο και από εκείνο το τηλεπαιχνίδι με τους chef που ούτε θυμάμαι πώς λεγόταν. Όσο για τις Άγριες Μέλισσες, στην επιστροφή τους δεν συγκίνησαν τα πλήθη, περιοριζόμενες σε ποσοστό περί του 20%. Στο Mega, δε, το πρόβλημα δεν ήταν το «ξύρισμα» της Γης της Ελιάς, αλλά το γεγονός ότι η «Σκοτεινή Θάλασσα» που με το ζόρι έκανε 7% είναι μια πολύ ακριβή παραγωγή, η οποία συμπιέζεται λόγω του ανταγωνισμού. Για να δούμε, μήπως αλλάξει έστω μέρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA