Μενού
  • Α-
  • Α+

Φίλες και φίλοι, καλημέρα. Πώς το έλεγε ο Μάο; «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»... Ε, κάπως έτσι, έστω και σε μικροκλίμακα στα καθ' ημάς. 

Διαβάστε ακόμη: Ελλάδα - Τουρκία: Ο «υβριδικός πόλεμος» της Άγκυρας – Οι εξελίξεις γύρω από τον EastMed

Κύρτσος όπως Αντώναρος;

Το ζήτημα του γαλάζιου ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου έχει ενοχλήσει σφόδρα το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έπεσε ως ενδεχόμενο το σενάριο της διαγραφής του μετά τα όσα έχει πει για την πανδημία, τα Μέσα Μεταφοράς και εσχάτως την ποινική δίωξη Βαξεβάνη-Παπαδάκου. Κατέληξαν, όμως, ότι αυτή τη στιγμή μια διαγραφή θα προσέφερε στον κ. Κύρτσο ένα ηρωικό αφήγημα εξόδου. Συνεπώς, προς ώρας θα τον αφήσουν εκεί που είναι και αυτός εκεί θα μείνει, γιατί, όπως έλεγε σε συνομιλητή μου, αυτός...δεν πάει πουθενά. Πάντως, οι αναφορές στο πρόσωπό του δεν είναι και τόσο κομψές πλέον. Για παράδειγμα, οι κεραίες μου έπιασαν κυβερνητικό στέλεχος να αναφέρεται σε «Αντωναροποίηση» του κ. Κύρτσου, εννοώντας ότι αρχίζει να θυμίζει τον κ. Αντώναρο, λίγο πριν από τη διαγραφή του από τη ΝΔ, πριν τις εκλογές. Δεν ξέρω αν η μοίρα του κ.Κύρτσου θα είναι όμοια με αυτή του κ. Αντώναρου, ξέρω, όμως, ότι, όταν λέγονται τέτοια πράγματα, τότε δεν βαίνομεν καλώς...

Γιατί να τον θέλει το ΚΙΝΑΛ;

Άκουσα και κάτι σενάρια το τελευταίο διάστημα από...μυρωδιάδες της πολιτικής, μάλλον, ότι ο κ. Κύρτσος «φλερτάρει» με το ΚΙΝΑΛ. Μάλλον, η εκτίμηση θα προέρχεται από το γεγονός ότι ο κ. Κύρτσος, προ πανδημίας, έπαιζε μπάσκετ μια φορά την εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Με αυτό το σκεπτικό, συνεπώς, γιατί να μην πάρει και το ΚΙΝΑΛ τον κ. Ζαγοράκη; Για να είμαστε, σοβαροί, λοιπόν, ούτε το ΚΙΝΑΛ...διεκδικεί τον κ. Κύρτσο, ούτε και ο ίδιος ενδιαφέρεται να πάει. Αφήστε που διαψεύδει και σενάρια περί συνεργασίας του με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και τα αποδίδει σε διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου. 

Το dinner Μητσοτάκη-Μέτσολα

Να μείνω σε ευρωπαϊκό κλίμα γιατί μου αρέσει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να φάει με την Ρομπέρτα Μέτσολα, το βράδυ της Δευτέρας, μια μέρα πριν την εκλογή της στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου. Μαζί τους ήταν ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ (και φίλος της Μέτσολα) Τάσος Χατζηβασιλείου και ο διευθυντής του γραφείου της Ρομπέρτα Μάθιου Ταμπόνε (δικός μου φίλος αυτός). Κυριάκος και Ρομπέρτα μαθαίνω ότι έφαγαν ψάρι στο εστιατόριο επί της πλατείας, δίπλα στον εντυπωσιακό Καθεδρικό του Στρασβούργου. Οι δυο τους, άλλωστε, έχουν πολύ καλή σχέση και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που στήριξαν την κ. Μέτσολα στην κούρσα της. Για να αποδίδω, δε, και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, πολύ καλή φίλη και ουσιαστική σύμμαχος της Ρομπέρτα μας είναι η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ

Τα δώρα του Πλεύρη

Εορτάζων χθες ο Θάνος Πλεύρης, δέχθηκε και δώρα στο υπουργείο. Ο ίδιος, μάλιστα, ανήρτησε αυτά που του έκαναν οι δύο άμεσες συνεργάτιδές του, Μίνα Γκάγκα και Ζωή Ράπτη. Έμαθα λεπτομέρειες, βεβαίως. Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα επέλεξε μια ενδιαφέρουσα γραβάτα από τη Thalassa, εταιρία που προτιμά το μισό υπουργικό συμβούλιο. Η δε υφυπουργός Ζωή Ράπτη πήγε για...μανικετόκουμπα, αυτή τη φορά από την Brooks Brothers. Δεν ρώτησα, αλλά φαντάζομαι ότι οι δύο κυρίες συνεννοήθηκαν, προκειμένου να μην συμπέσουν στα δώρα, κάτι που είναι επικίνδυνο όταν παίρνεις για συνεργάτη. 

Κλασική περίπτωση βλάβης

Κάτι συμβαίνει εκεί στον ΕΟΔΥ. Να είναι που ο Ερμής είναι ανάδρομος; Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρωτήσω την Άση για να δω τι γίνεται. Στον Οργανισμό, πάντως, μέσα σε μια εβδομάδα είχαν σημαντική καθυστέρηση στην έκδοση του ημερησίου δελτίου με τα κρούσματα, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. Την πρώτη φορά, στις 12 του μήνα, δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση ο Οργανισμός, αλλά υπήρξε ένα απρόοπτο, καθώς μια υπάλληλος που εργάζεται εκεί είχε μια σοβαρή αδιαθεσία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Χθες, η καθυστέρηση ήταν μικρότερη, του ημιώρου. Τους έχουν ματιάσει εκεί στην Κηφισίας...

Ο Δένδιας στο Βερολίνο

Απευθύνθηκα χθες σε σοβαρή διπλωματική πηγή μου (την ίδια που με ενημέρωσε και σας ενημέρωσα εγκαίρως ότι σήμερα θα ερχόταν ο Γιάννης Κασουλίδης στην Αθήνα) και ρώτησα τι γίνεται με το ραντεβού του Νίκου Δένδια με τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ, η οποία έχει ξεκινήσει το tour d'horizon. Και αυτό γιατί γραφόταν το προηγούμενο διάστημα ότι η Πράσινη υπουργός μπορεί και να έρθει στην Αθήνα εντός Ιανουαρίου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι μάλλον θα προηγηθεί επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Βερολίνο, ίσως εντός του Φεβρουαρίου, μιας και δεν απομένει χρόνος εντός του Ιανουαρίου για προγραμματισμό-εκτός συγκλονιστικής έκπληξης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA