ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/01/2022 19:52

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στη δημοσιοποίηση της επωνυμίας επιχειρήσεων - παραβατών του κορονοϊού

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως εφόσον θα της έχει επιβληθεί κλείσιμο δεν θα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κανέναν, άρα είναι άνευ νοήματος η δημοσιοποίηση της επωνυμίας της

ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στη δημοσιοποίηση της επωνυμίας επιχειρήσεων - παραβατών του κορονοϊού
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Σφοδρή κριτική στην τροπολογία για τη δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, άσκησε ο τομεάρχης δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με το επιχείρημα ότι όντας κλειστή δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Χατζηδάκης: Ρεσιτάλ δημαγωγίας και υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες ειδικού σκοπού

«Είναι καταρχάς άστοχη διότι επιβάλλεται μία επιπρόσθετη κύρωση της δημοσιότητας της επωνυμίας της εταιρίας τη στιγμή που αυτή είναι κλειστή. Εφόσον έχει τεθεί η κύρωση της αναστολής της λειτουργίας δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κανέναν η λειτουργία της επιχείρησης, άρα τι νόημα έχει να δημοσιοποιήσετε το όνομα της επιχείρησης της κλειστής αφού δεν πρόκειται να προσέλθει κανείς;», επισήμανε ο κ. Ξανθόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την καταψηφίσει.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Θα δημοσιοποιείται η επωνυμία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μπορεί να έχει υποκαταστήματα; Θα ήταν λογικό αυτή η βαριά κύρωση να συνδέεται με μία μεγαλύτερη παράβαση, αφού η δημοσιοποίηση από μόνη της προκαλεί μία προσβολή στη φήμη και το κύρος της επιχείρησης στα μάτια του πολίτη». Παράλληλα, σημείωσε πως «η κηλίδα της δημοσιοποίησης» θα παραμείνει ακόμα και αν η επιχείρηση προσφύγει κατά της ποινής της αναστολής λειτουργίας και δικαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ