Μενού
  • Α-
  • Α+

Γύρω στις 4:30 αναμενόταν να παραδοθεί στην κυκλοφορία η Αττική Οδός, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Υποδομών μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στη μιάμιση το μεσημέρι της Τετάρτης και είπε ότι «σε περίπου 2 με 2,5 ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία» ύστερα από το κλείσιμο με τα χιόνια που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς. Επίσης από πλευράς εταιρείας έγινε γνωστό ότι θα δοθεί σχετική ανακοίνωση στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες.

Πράγματι λίγο μετά τις 4:00 δόθηκαν στην κυκλοφορία τα εξής τμήματα:

  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από είσοδο Ελευσίνας έως Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι
  • το Τμήμα της Αττικής Οδού από Κόμβο Κηφισίας-Δαχτυλίδι έως είσοδο Ελευσίνας
  • το Τμήμα της Περιφερειακής Υμηττού από τα Διόδια Κατεχάκη με κατεύθυνση τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης θα καταβληθούν άμεσα, ενώ όσοι από τους οδηγούς επιθυμούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω αγωγές, θα έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι για πρώτη φορά οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν έχουν την δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους. Οπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, κάτι που επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γεγονός που σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιαστικές πράξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA