Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άναψε τα αίματα από το βήμα της Βουλής όταν -  στα πλαίσια της συζήτησης για την πρόταση μομφής -  αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη λέγοντας: «Δεν ξεχνούμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες, προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης χωρίς να τον αναφέρω τον εαυτό του;».

Ο κ. Πολάκης άρχισε να φωνάζει από βουλευτικά έδρανα, για να τον επαναφέρει στην τάξη ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας.  «Συγκρατείστε τον κ., Πολάκη κ. Τσίπρα. Μην είναι τόσο εμφανής η ταύτισή σας μαζί του συνεχώς. Δεν σας κάνει καλό», απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε από το έδρανό του, λέγοντας: «Εγώ με τον Πολάκη, εσύ με τον Φουρθιώτη»

Διαβάστε ακόμη: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

«Κάνατε την πρόταση μομφής για τον Φουρθιώτη;

Εν συνεχεία αναφέρθηκε ενδελεχώς ο πρωθυπουργός στα όσα τον κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φουρθιώτη:  «Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επί δικών σας ημερών. Γι’ αυτό την κάνατε τελικά την πρόταση δυσπιστίας ε; Για τον κ. Φουρθιώτη είναι τόσο σημαντικός; Τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτόν. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε κύριε Τσίπρα; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;»