Μενού
  • Α-
  • Α+

Με 156 ψήφους καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ  κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και απορρίφθηκε ύστερα από τριήμερη συζήτηση στη βουλή η οποία κορυφώθηκε την Κυριακή με μεγάλη ένταση στις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Η αξιωματική αντιπολίτευση, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής ενώ όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν κατά με εξαίρεση τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο,  ο οποίος έχει διαγραφεί από τη ΝΔ και ψήφισε παρών. Ήταν ουσιαστικά η μόνη «είδηση» της ψηφοφορίας. Απούσα από τη διαδικασία ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η τριήμερη συζήτηση περιελάμβανε πολύ μεγάλη ένταση η οποία ξεκίνησε το Σάββατο όταν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν την έκπληξη και παρουσιάστηκαν δίνοντας το στίγμα το τι θα ακολουθούσε την επόμενη ημέρα, ενώ την Κυριακή η ένταση κορυφώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί την κυβέρνηση, να χαρακτηρίζει «τελειωμένο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων να στέκεται στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη υποστηρίζοντας ότι «για πρώτη φορά η νύχτα μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης, στο τέλος της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα και απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη  από κυβερνητικά στελέχη των οποίων τα ονόματα είχαν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis και των οποίων η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο από την ελληνική δικαιοσύνη. Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στο ΚΙΝΑΛ υποστηρίζοντας ότι «κρύβεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας τον για διφορούμενες απόψεις και φυσικά για το γεγονός ότι υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεπεράσατε τον εαυτό σας με τόσα ψέματα

Δεν έλειψε η ένταση κατά την τελευταία ημέρα συνεδρίασης για την πρόταση μομφής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «σήμερα ξεπεράσατε κάθε όριο όσον αφορά τα ψέματα που λέτε» και τον κατηγόρησε ότι δεν ζήτησε ξεκάθαρα  εκλογές, αν και η αιτία αυτής της πρότασης μομφής που διεξάγεται είναι αυτό το αίτημα. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής εδώ 

Αλέξης Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ανειλικρινή συγγνώμη», αλλά και τη «συγκάλυψή» του για την υπόθεση Φουρθιώτη.  «Τελικά φαίνεται ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης», είπε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής εδώ 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA