Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού που συγκλόνισε το πανελλήνιο και τις συλλήψεις που ακολούθησαν αυτής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε μέτρα για την οπαδική βία. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου, τα μέτρα θα κινούνται σε τρία επίπεδα: 

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Το τέλος της υπομονής της UEFA, ο έξαλλος Θεοδωρικάκος και το υπουργείο των εντάσεων

  1. Στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή
  2. Στις αναγκαίες προσαρμογές στον Ποινικό Κώδικα, και 
  3. στην εντατικοποίηση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ. «Οι νομοθετικές παρεμβάσεις θα περιλαμβάνονται στο αθλητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Η αντιμετώπιση της οπαδικής και νεανικής βίας αποτελεί χρέος μας απέναντι στη νέα γενιά. Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σε συνέχεια των ενεργειών που έγιναν μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη που συγκλόνισε τη χώρα πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών. Η ΕΛΑΣ κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει αυτή τη δολοφονία. Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει βοήθησαν στο να καταφέρει η ΕΛ.ΑΣ στο να οδηγηθεί σύντομα στον εντοπισμό και στη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους της δολοφονίας αυτής», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA