Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει παρθενογένεση στην πολιτική κι εγώ συμπληρώνω πως δεν υπάρχει ούτε στην πολιτική επικοινωνία. Φίλος μου θύμισε το βασικό σύνθημα του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, SPD, πίσω στο 1999, που ήταν μια καρδιά σε κόκκινο φόντο και μότο «η καρδιά μου χτυπά Αριστερά». Ε, αυτό το σύνθημα χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην καμπάνια που ξεκίνησε στον δρόμο για το Συνέδριό του που θα λάβει χώρα 14-17 Απριλίου.

Εγώ δεν θα κατηγορήσω την Κουμουνδούρου για τη λογοκλοπή - ποιος άλλωστε δεν έχει αντιγράψει ωραίες ιδέες από το εξωτερικό; Απλά θα αφήσω την ταπεινή μου αιχμή, πως ο αρχηγός του θέλει να στρέψει το κόμμα προς το κέντρο και τη Σοσιαλδημοκρατία αλλά τα στελέχη του κλωτσάνε. Οπότε ελπίζω στο τέλος να μην μείνει με τα ωραία συνθήματα και τα ωραία σλόγκαν αλλά να καταφέρει να οδηγήσει επιτέλους το κόμμα του εκεί που λέει η καρδιά του! Στην σοσιαλδημοκρατία!

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Οικονόμου για Καρτερό: Το είδε η ντροπή και ντράπηκε...

https://twitter.com/atsipras/status/1493238985048666116?ref_src=twsrc^tfw

Συνάντηση Τσίπρα με τον Τζέφρι Πάϊατ

Θα συνεχίσω με τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου σήμερα και θα γράψω για τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τζέφρι Πάιατ. Μαθαίνω πως αυτή έγινε σε καλό κλίμα αν και για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τη διαφωνία του κόμματός του για τη χρονική διάρκεια της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας. Σύμφωνα με το σκεπτικό των ιθύνοντων νόων στον ΣΥΡΙΖΑ, η επ’ αόριστον επέκτασή της στερεί διαπραγματευτική ισχύ από την ελληνική πλευρά.

Η αμερικανική απάντηση βέβαια – που μαθαίνω πως έδωσε ο κ. Πάιατ στον Αλέξη Τσίπρα, είναι πως οι επενδύσεις σε βάσεις και εξοπλισμό θα γίνουν μόνο εάν διασφαλίζεται η μεγάλη διάρκεια παραμονής των βάσεων. Εγώ ακούω τα επιχειρήματα κάθε πλευράς, σημειώνω πάντως ότι οι βάσεις αυτής της συμφωνίας μπήκαν επί ΣΥΡΙΖΑ – κι ευτυχώς λέω εγώ, που ξεπεράσαμε τις παιδικές ασθένειες της μεταπολίτευσης και αφήσαμε πίσω μας τον στείρο Αντιαμερικανισμό.

Τι είδε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών στη Θεσσαλονίκη

Θα μείνω στην αμερικανική παρουσία και θα σας πάω στη Θεσσαλονίκη την οποία επισκέφτηκε η βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Καυκάσου, Έρικα Όλσον και συνάντησε τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη και τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μαθαίνω πως στη συζήτηση με τον κ. Καλαφάτη κυριάρχησαν τα αναπτυξιακά τόσο της Δυτικής Μακεδονίας – με το μεγάλο πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης – όσο και στη Θράκη όπου η επένδυση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλάζει όλα τα δεδομένα.

Ο κ. Καλαφάτης εξήγησε στην κυρία Όλσον το πώς η παρουσία Αμερικανικών κολοσσών όπως η Pfizer, η CISCO και η Delloitte μπορεί να μετατρέψουν την πόλη σε ψηφιακό κόμβο, ενώ της επεσήμανε πως η ποιότητα ζωής στην πόλη είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που κανένας στατιστικός δείκτης δεν μπορεί εύκολα να αποτυπώσει. Ο κ. Ζέρβας από την πλευρά του συζήτησε τα νέα κινηματογραφικά πρότζεκτ που ετοιμάζονται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή κι εγώ με τη σειρά μου έχω να πω μακάρι όλα αυτά να προχωρήσουν και η πόλη να εκπέμψει μια πολύ πιο προοδευτική και αισιόδοξη αύρα γιατί πολλές κακές ειδήσεις μας ήρθαν από εκεί τελευταία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA