Μενού
  • Α-
  • Α+

Θέση για τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία πήρε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, με σχόλιό του στο Twitter, ζήτησε «συγγνώμη» από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί και ο ίδιος τον είχε προβάλει προεκλογικά. 

Χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Twitter το εξής σχόλιο: «Ο @GiorgosKyrtsos ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της @neademokratia για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική».

Γιώργος Κύρτσος: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διαγραφή του 

Ο Γιώργος Κύρτσος αποτελεί παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία, αφού με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη, διεγράφη από το κόμμα το πρωί της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου. Κυβερνητικές πηγές έδειχναν ως τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι τις αναρτήσεις που έκανε ο Γιώργος Κύρτσος στο Twitter το πρωί της Παρασκευής, με τις οποίες τασσόταν εκ νέου ουσιαστικά με την πλευρά όσων η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί για «σκευωρία» στην υπόθεση της Novartis και την προσπάθεια εμπλοκής 10 πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, δυσφημίζοντας τη χώρα στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμηΓιώργος Κύρτσος: Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία

«Στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και είναι ανεπίτρεπτο να παρουσιάζει το αντίθετο», σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως ήταν φανερό ότι ο κ. Κύρτσος «έχει χαράξει πλεύση γι’ αλλού…». «Παγίδα για κυβέρνηση, Ελλάδα η δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. Η κόντρα Βρυξελλών-Ουγγαρίας, Πολωνίας για κράτος Δικαίου στο ζενίθ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δέχθηκε σύνδεση κονδυλίων με σεβασμό δικαιωμάτων. Η κριτική από έγκυρα ΜΜΕ, όπως ARTE, σκληραίνει. Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων», ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε πρωινή ανάρτησή του.

Κατ’ ουσίαν ο Γιώργος Κύρτσος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, αφού ξεπέρασε τα εσκαμμένα και τις «κόκκινες» γραμμές του Μεγάρου Μαξίμου. Στις πρωινές του αναρτήσεις μάλιστα λειτουργώντας ωσάν αντιπολίτευση κλιμάκωνε την «επίθεση», αμφισβητώντας για άλλη μία φορά και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενώ παλαιότερα έχει καυτηριάσει αιχμηρά και τη διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση. Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τις αναρτήσεις του κ. Κύρτσου στο Twitter και με αιχμή αυτή που έβαλλε ευθέως εναντίον της κυβέρνησης για διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών, να ανάβει το πράσινο φως για τη διαγραφή του, κρίνοντας ότι η ανοχή εξαντλήθηκε.

Γιώργος Κύρτσος: Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου.

Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται "Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας". Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής"».

Γιώργος Κύρτσος: Η πρώτη του αντίδραση στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Την πρώτη του απάντηση στη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο Γιώργος Κύρτσος με ανάρτησή του στο Twitter. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από το κόμμα, ο ίδιος ο Γιώργος Κύρτσος, στην απάντησή του στο Twitter, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων, Τουλουπάκη. "Απάντησαν" με διαγραφή μου», ήταν η απάντησή του.