Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 9,6 μονάδες. Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.000 άτομα από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου. 

Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31,8%, ΣΥΡΙΖΑ 22,2%, ΚΙΝΑΛ 14,1%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 3,6%, ΜέΡΑ 25 3%, Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, Ελληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 2,1%, 14,8% αναποφάσιστοι. Σημειώνεται πως το ΚΙΝΑΛ παίρνει 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 7% από τη ΝΔ, 6% από όσους είχαν κάνει αποχή από τις τελευταίες εκλογές και 5% από άλλο κόμμα. Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 31% «κανέναν», 23% τον Αλέξη Τσίπρα και 9% ΔΞ/ΔΑ.

Διαβάστε ακόμηΕυκλείδης Τσακαλώτος μετά τον «διχασμό» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λόγο να είναι ανασφαλής»

Τα μέτρα για οπαδική βία και ακρίβεια

Για το πώς μπορεί να παταχθεί η οπαδική βία: 33% ποινές χωρίς αναστολή, 31% σκληρότερα μέτρα, 14% αυστηρή τήρηση των νόμων από τις διοικήσεις των ομάδων, 11% περισσότεροι έλεγχοι από την αστυνομία, 8% απομάκρυνση μελών με επιθετική συμπεριφορά από του συνδέσμου, 3% ΔΞ/ΔΑ. Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια και αν έχουν βοηθήσει: Λίγο ή καθόλου 76%, πολύ ή αρκετά 17%, 7% ΔΞ/ΔΑ.

Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Το 76% δηλώνει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ βοήθησαν καθόλου ή λίγο την οικογένεια ενώ το 17% σημειώνει ότι βοηθούν αρκετά ή πολύ. 

Ταυτόχρονα, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA