ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/02/2022 15:50

Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τον «διχασμό» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λόγο να είναι ανασφαλής»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τα «καρφιά» στον Αλέξη Τσίπρα με μια ανάρτηση που έχει τον τίτλο: «Σε σχέση με τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο 24ωρο νομίζω ότι είναι καλό να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα» δίνει την απάντησή του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τον «διχασμό» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λόγο να είναι ανασφαλής»
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τη «φωτιά» που έχει ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ - με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή - έσπευσε να σβήσει τώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο Facebook. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε απαριθμήσει ως προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη λαϊκότητα και τον τακτικισμό και είχε αναφέρει ως μειονεκτήματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται». Ο επικεφαλής της «Ομπρέλα» του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ακόμη ότι «σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με μια ανάρτηση που έχει τον τίτλο: «Σε σχέση με τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο 24ωρο νομίζω ότι είναι καλό να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα» κάνει επτά αναφορές και συγκεκριμένα:

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Τα καρφιά Τσακαλώτου στον Τσίπρα, το κυβερνητικό briefing μια φορά το μήνα

  1. Αυτό που ενώνει τους Αριστερούς και Αριστερές (από οπού κι αν προέρχονται) είναι η στράτευσή τους στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία χωρίς προνομιούχους και εκλεκτούς, δηλαδή χωρίς ανισότητες.
  2. Η συζήτηση αυτή απαιτεί ειλικρίνεια. Να βλέπουμε ότι τα προνομία υπάρχουν, ότι πολλά από αυτά χαρακτηρίζουν εμάς τους ιδίους. Είναι το πρώτο βήμα για να τα υπερβούμε. Μίλησα για τα προνόμια που είχα στην εκπαίδευση όπως πρέπει να μιλάμε για το αντρικό προνόμιο στην πατριαρχία, το λευκό προνόμιο στον σύγχρονο καπιταλισμό (και πριν), τα προνόμια που έχει ένας straight λευκός αστός άντρας. Πρέπει να τα συζητάμε ή να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν;
  3. Η πίστη (αυτοπεποίθηση) που μπορεί να είναι ανατρεπτική προέρχεται ακριβώς από την σταθερή στράτευση μας σε αυτές τις ιδέες (είμαι πάντα εδώ, λέω πάντα αυτά, γιατί αυτά πρέπει να νικήσουν, γιατί αυτή είναι η αντίληψη μας για τη δίκαιη κοινωνία). Αναγνωρίζω όμως ταυτόχρονα ότι ως άνθρωπος έχω συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες που με έχουν καθορίσει. Προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά κομμάτια τους.
  4. Είπα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να είναι ανασφαλής, γιατί δεν έχει κανένα λόγο να είναι: ηγείται αυτού του αγώνα στον οποίο όλοι συστοιχούμαστε. Έχουμε καταφέρει τόσα πολλά (με ισχυρό αντι - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τα ΜΜΕ εναντίον μας), και αυτό πρέπει να το θεωρούμε ισχυρή βάση επανάκαμψης και νίκης.
  5. Είναι καθήκον μας να του εκφράζουμε την κριτική μας σε σημαντικά ζητήματα και να προστατεύουμε το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, με συντροφικότητα, χωρίς ανθρωποφαγία, και με το βλέμμα στην προετοιμασία μιας καλύτερης διακυβέρνησης, ουσιαστικής, αποτελεσματικής για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
  6. Είναι καθήκον δικό του να χρησιμοποιεί αυτή την κριτική για να γινόμαστε όλοι μαζί ισχυρότεροι, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία, για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
  7. Δεν μπορούμε να είμαστε ισχυρότεροι αν δεν κατανοούμε τα όπλα του αντιπάλου. Και είναι γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαλέγει συμβούλους ικανούς στο να φιλοτεχνούν επικοινωνιακά το προφίλ του (δύσκολη δουλειά ομολογουμένως) και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της υλοποίησης της πολιτικής της ΝΔ

ΥΓ Επισυνάπτω το πλήρες κείμενο της συνέντευξης γιατί όταν κρίνεται η γνώμη κάποιου είναι κρίσιμο να έχει διαβαστεί ολόκληρη και να μη δημοσιεύεται πετσοκομμένη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ