Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον αθλητισμό για την οπαδική βία, έχει προγραμματιστεί αύριο το πρωί (24/2), όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο στη σύσκεψη αυτή θα συμμετέχουν πρώην υπουργοί Αθλητισμού, ακαδημαϊκούς, εκπρόσωποι των ΠΑΕ και των ΚΑΕ, της ομάδας εργασίας της Super League 1, της Super League 2, των Ομοσπονδιών, των αθλητών, των νόμιμων Λεσχών Φιλάθλων, ο ΠΣΑΤ, τομεάρχες αθλητισμού των κομμάτων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Έτσι αναδεικνύονται υγιείς φωνές. Εμείς με αυτούς που πασχίζουν για καθαρό ποδόσφαιρο και εναντίον της οπαδικής βίας είμαστε μαζί. Δεν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους φιλάθλους των νομίμων Λεσχών και τους χούλιγκαν», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας πως η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, που έχει όπως είπε προσλάβει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, απαιτεί τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Με νέο ενεργειακό «deal» στη Ρουμανία ο πρωθυπουργός και ο Κώστας Σκρέκας

Ο ίδιος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά να αντιμετωπίσουν τη βία, επιτρέποντας εφεξής τη λειτουργία μόνο Λεσχών Φιλάλθων με έδρα την έδρα των ΠΑΕ και ΚΑΕ, με μέλη με λευκό ποινικό μητρώο και συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι αν παραβιαστούν θα επισύρουν ποινές για τους υπεύθυνους και διοικητικά πρόστιμα για τις ομάδες. Επέμεινε, δε, στην επέκταση του ιδιώνυμου με την καθολική κατάργηση της αναστολής στην έκτιση ποινής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, η συνάντηση θα γίνει σε γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA