Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πολιτική είναι μικρόβιο ακόμη και για τους στρατηγούς. Αυτό αποδεικνύει η ολική επαναφορά του Αλκιβιάδη Στεφανή με ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ο κ. Στεφανής αναλαμβάνει Σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους. Μαθαίνω λοιπόν πως όσο ήταν στην κυβέρνηση ο κ. Στεφανής είχε έντονη δραστηριοποίηση στα ζητήματα του Βορείου Αιγαίου (άλλωστε από εκεί κατάγεται) και είχε ουκ ολίγες φορές ενοχλήσει το Μαξίμου με ζητήματα που άπτονταν των ακριτών.

Υπό αυτή την έννοια κρίθηκε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να λειτουργήσει ως σύνδεσμος αυτών των περιοχών με το κυβερνητικό κέντρο. Τώρα εάν αυτός ο ρόλος φέρει και μια υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές θα συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 

Διαβάστε ακόμηΚυριάκος Μητσοτάκης: Η ενεργειακή και αμυντική «βαλίτσα» του Πρωθυπουργού στις Βερσαλλίες

Τα σενάρια των εκλογών 

Είπα για εκλογές και θα σας μεταφέρω στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίαζε χθες υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σας μεταφέρω λοιπόν δυο πράγματα που προκύπτουν από τη συνεδρίαση του κορυφαίου κομματικού οργάνου της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Πρώτον, στην Κουμουνδούρου βλέπουν άμεσα εκλογές, δηλαδή τον Μάιο ή τον αργότερο Σεπτέμβριο. Δεύτερον, θεωρούν βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός θα αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό Νόμο και θα επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών με το οποίο έγιναν οι εκλογές από το 2007 κι έπειτα.

Εγώ συνομίλησα με κορυφαία πηγή μου στη Νέα Δημοκρατία που μου επεσήμανε πως εκλογές δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν πριν το φθινόπωρο, για μετά δεν παίρνει ούτε κι αυτός όρκο. Εγώ πάλι λέω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας και της κανονικότητας και πως δύσκολα θα μπει στον πειρασμό των εκλογών, εάν δεν βρει ένα σκληρό δίλημμα για να πείσει για την αναγκαιότητα της προσφυγής στις κάλπες. 

Η πρόσκληση Ανδρουλάκη στον Τίμερμανς

Σε αυτή την εποχή είναι καλύτερα να βρίσκεσαι εκτός παρά εντός και παρατηρώ πως ο Ανδρουλάκης το τηρεί αυτό αδιαλλείπτως. Χθες συναντήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς. Ο κ. Ανδρουλάκης προσκάλεσε τον κ. Τίμερμανς στην Αθήνα τον Ιούνιο και συμφώνησαν να παρουσιάσουν μαζί εκδήλωση για το Green Deal. Εγώ πάλι θέλω να πω πως καλό το Green Deal και η επένδυση στην καθαρή ενέργεια, όμως η Ευρώπη θα έπρεπε να είχε κινηθεί πολύ πιο γρήγορα στην απεξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και αέριο και τώρα αναγκαστικά όλοι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA