Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, νοσεί με κορονοϊό, και γι' αυτό θα ενημερώσει τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για το δείπνο που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Κυριακή, 13 Μαρτίου. 

Το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησής του στο Instagram έκανε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός έγραψε: «Στο ημερήσιο rapid test που έκανα σήμερα στο γραφείο βγήκα θετικός στον Covid19. Κατά συνέπεια θα απομονωθώ στο σπίτι μου και θα εργαστώ από εκεί. Θέλω να θυμάστε ότι ο τριπλός εμβολιασμός παρέχει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια από την σοβαρή νόσηση. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και πολύ σύντομα θα είμαι πάλι στο γραφείο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμηΜαξιμιλιανός: Τα δώρα Μητσοτάκη - Ερντογάν, ο νέος Αμερικανός Πρέσβης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα «φτηνά τσιγάρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει, όπως προβλέπεται, PCR test το Σάββατo, πριν από τη μετάβασή του στην Τουρκία, το οποίο είχε βγει αρνητικό, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νόσησε πρόσφατα με κορονοϊό και διαγνώστηκε αρνητικός στην Covid-19 στις 10 Φεβρουαρίου. Πάντως, η κυβέρνηση ενημέρωσε την τουρκική πλευρά ότι ο πρωθυπουργός διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό όπως ενημέρωσε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο

Ο πρωθυπουργός, πάντως, ήταν σαφής ότι θα συνεχίσει κανονικά να εργάζεται από το σπίτι του. Γι' αυτό και τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πρόγραμμά του, μάλιστα, είναι το εξής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού: 

  • Στις 18.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
  • Στις 19.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.
  • Στις 10.00, της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Στις 10.30, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, από την Ελληνική Λύση
  • Στις 11.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νόσησε επίσης με κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, ευχήθηκε περαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «με τρεις δόσεις εμβολίου, εύχομαι να το περάσει γρήγορα και χωρίς συμπτώματα». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA