ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18/03/2022 11:44

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ψευδές ότι είναι αιχμάλωτος ο Ελληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, όχι μόνο είναι καλά στην υγεία του αλλά θα αναχωρήσει από την πόλη Ουμάν για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Μολδαβία, προκειμένου από εκεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Η είδηση αυτή είναι ο ορισμός του ψεύδους», ανέφεραν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ψευδές ότι είναι αιχμάλωτος ο Ελληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης»
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Σε οργισμένη διάψευση πληροφοριών ότι ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος απομακρύνθηκε πριν από μερικά 24ωρα από τη Μαριούπολη, είναι «αιχμάλωτος» προχώρησαν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, όχι μόνο είναι καλά στην υγεία του αλλά θα αναχωρήσει από την πόλη Ουμάν για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Μολδαβία, προκειμένου από εκεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Η είδηση αυτή είναι ο ορισμός του ψεύδους» ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Μανώλη Ανδρουλάκη και «όλα βαίνουν καλώς».

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Κρίσιμη επικοινωνία Τζο Μπάιντεν - Σι Τζινπίνγκ με το Πεκίνο να καλείται να πάρει αποφάσεις

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονταν 100 περίπου άτομα, ο Έλληνας πρόξενος, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο.

Μανώλης Ανδρουλάκης: Η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης είπε ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια.

Video Loading...

«Τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό του για τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα το θεό τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ