Μενού
  • Α-
  • Α+

Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί κατά της Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων μετά από μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της MIG που αποβίωσε τον Νοέμβριο του 2016 είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου, γυναίκα επιχειρηματία, να του αποσπάσει χρήματα κάνοντάς του λόγο για «βιβλία» και «βιβλιοθήκες» προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές εκκρεμότητες δικές του και συνεργατών του.

Διαβάστε ακόμη: Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας η αρχειοθετημένη μήνυση εις βάρος της Θάνου

Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα iefimerida, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε την κατά απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Η παραγγελία του κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης από τα Εγκληματολιγικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο.

«Χωρίς αλλοιώσεις»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών « προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής , συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης( μοντάζ), ενώ αντίθετα διαπιστώθηκε η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων με την παρατήρηση ότι ο εντοπισμός «ιχνών» σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα «ίχνη» αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά συναρτήσει διαφόρων παραγόντων οπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία. Πάντως ότι ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια ( μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης. Ο κ. Ποιμενίδης έχει ήδη στα χέρια του το επίμαχο ηχητικό συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων. Να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε μιλήσει για 17 συναντήσεις με την φίλη της κ. Θάνου, και πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA