Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Εισαγγελίας μπαίνει η αρχειοθετημένη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου σε βάρος της Βασιλικής Θάνου και μίας γυναίκας επιχειρηματία φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, μέσω της οποίας του ζητήθηκαν χρήματα προκειμένου να επισπευστεί η απόφαση για την έκδοση δύο συνεργατών του από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Γεώργιος Σκιαδαρέσης στον οποίο ανατέθηκε η έρευνα μόλις το ηχητικό της συνομιλίας είδε το φως της δημοσιότητας προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάσυρσης της δικογραφίας, διαβίβασε ήδη τον σχετικό φάκελο στον επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, ο οποίος θα κρίνει: α) εάν το υλικό είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη και β) εφόσον είναι γνήσιο και πράγματι αποτελεί νέο αποδεικτικό στοιχείο, αν θα ανασύρει τη δικογραφία και θα επανεξετάσει την υπόθεση. Στην περίπτωση δε, που κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, θα ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA