Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πράσινος ήλιος επέστρεψε πανηγυρικά όπως και το όνομα ΠΑΣΟΚ στην μαρκίζα της Χαριλάου Τρικούπη. Σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου In Social Νίκο Χριστοδουλάκη και τον σύμβουλο σε θέματα Οικονομίας, Ηλία Κικίλια θα παρουσιάσουν το προγραμματικό πλαίσιο του Κινήματος - μια σειρά προτάσεων που αργότερα θα πλαισιωθούν από θεματικά συνέδρια για να καταλήξουν στην προγραμματική συνδιάσκεψη του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Κικίλιας: Κάλεσε τον ηθοποιό Κάμπερμπατς στην Ελλάδα... για να βρει τη μαμά του

Η προεκλογική περίοδος έχει ατύπως ξεκινήσει - σε 12 μήνες το αργότερο έχουμε εκλογές και το επόμενο διάστημα θα έχουμε μπαράζ από προγραμματικές διασκέψεις. Με έμφαση στους νέους και μικρομεσαίους που μαθαίνω πως είναι το βασικό target group της Χαριλάου Τρικούπη. 

Επιχείρηση «καλύψτε τα κενά» στον τουρισμό

Τον γόρδιο δεσμό των περίπου 50.000 κενών θέσεων εργασίας στον τουρισμό και τον επισιτισμό που άφησε πίσω της η πανδημία και στη χώρα μας, καλούνται να λύσουν τα συναρμόδια υπουργεία, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν, η οποία -σύμφωνα με όλα τα στοιχεία- αναμένεται να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.  Χθες, οι υπουργοί Εργασίας και Τουρισμού πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον ΣΕΤΕ για το θέμα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που δρομολογούνται ενόψει της θερινής περιόδου. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη για μία συντονισμένη προσπάθεια εντός ενός πολύ συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος -έως και τις 31 Μαΐου- προκειμένου να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα.

Οπως μαθαίνουμε, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενεργοποίηση των εγγεγραμμένων ανέργων μέσω της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ), αλλά και σειρά στοχευμένων ελέγχων σε όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο. Μόνο τυχαία εξάλλου δεν ήταν η αναφορά του Βασίλη Κικίλια από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο, ο οποίος ζήτησε από τους εργοδότες να δείξουν σεβασμό, αγάπη και φροντίδα για υγιείς σχέσεις εργασίας στους ανθρώπους του τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της καταγραφής των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων και της διασφάλισης ποιοτικών σχέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύονται, όχι μόνο οι εργαζόμενοι και το τουριστικό προϊόν της χώρας, αλλά και η πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου η οποία σέβεται τη νομοθεσία. Ιδιαίτερη δε σημασία δίνει ο Βασίλης Κικίλιας και στην επιμήκυνση της φετινής τουριστικής περιόδου ως ένα πρόσθετο «δέλεαρ», προκειμένου να επιστρέψουν στον τουρισμό οι εργαζόμενοι που τα τελευταία δύο χρόνια -ελέω πανδημίας- οδηγήθηκαν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Και μιας και μιλάμε για το Υπουργείο Τουρισμού, με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της σημερινής (10/5) συνάντησης του Βασίλη Κικίλια με την αποστολή του γαλλικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας.

Οι 27 επικεφαλής μερικών από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της Γαλλίας συναντώνται επίσης και με τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας την περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη ισχυρών επιχειρηματικών δεσμών των δύο χωρών. Πρόκειται εξάλλου για μια χρονιά που οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, γεγονός που από μόνο του είναι εντυπωσιακό.

Η πρώτη του Τσούνις 

Σήμερα δίνει τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο νέος Αμερικανός Πρέσβης Τζώρτζ Τσούνης. Μάλιστα θα έχει και σύντομη συνάντηση γνωριμίας με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Τσούνις γνωρίστηκε χθες με το προσωπικό της πρεσβείας στην Αθήνα και από ό,τι βλέπω, είναι το ίδιο δραστήριος στο twitter με τον προκάτοχό του, Τζέφρι Πάϊατ. Μένει να δούμε αν θα είναι το ίδιο ενεργός στο διπλωματικό προσκήνιο και παρασκήνιο. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA