Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Ομέρ Τσελίκ τα έβαλε με την Ελλάδα σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την απεικόνιση της Αγίας Σοφίας στα τουρκικά διαβατήρια ως τζαμί

Διαβάστε ακόμηΦήμες για σκέψεις Ερντογάν να θέσει βέτο στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και γι' αυτό το λόγο θεωρεί «περίεργο» να ασχολούνται στην Ελλάδα με αυτό το ζήτημα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενδιαφέρει τους Έλληνες το τι απεικονίζεται στο διαβατήριό μας. Έχει γίνει κάτι πολύ ωραίο, κάτι σωστό. Τι ενδιαφέρει, τι αφορά τους Έλληνες που απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας της Τουρκίας; Aυτή η νοοτροπία πραγματικά είναι περίεργη», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Μάλιστα υποστήριξε πως η ιδέα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να τοποθετήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί στα διαβατήρια είναι κάτι «πολύ όμορφο και σωστό». «Συγχαίρουμε όσους συνέβαλαν στο να απεικονίζεται το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήριά μας. Αυτό δεν αφορά τους Έλληνες και δεν έχουν λόγο να αντιδράσουν. Είχαν κάνει το ίδιο όταν είχαμε ανοίξει την Αγία Σοφία ως τζαμί. Αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, η Αγία Σοφία βρίσκεται στην περιοχή της κυριαρχίας μας», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA