Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναρπαστικές προπονητικές εμπειρίες με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι Ελληνες βουλευτές ενόψει του καλοκαιριού στο γυμναστήριο της Βουλής, που αλλάζει επίπεδο στις παρεχόμενες υπηρεσίες άθλησης. Το «Τμήμα Εργασιακού Αθλητισμού της Βουλής των Ελλήνων», όπως είναι η ακριβής ονομασία του, αναβαθμίζεται λοιπόν με την προσθήκη 2 υπερσύγχρονων διαδρόμων γυμναστικής, αξίας 10.000 ευρώ έκαστος, που εισάγουν την άθληση εντός του κοινοβουλίου στον ψηφιακό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Τρίτη η Βουλή προχώρησε στην προμήθεια 2 ηλεκτρονικών μηχανημάτων καρδιοαναπνευστικής άσκησης (διαδρόμων), TECHNOGYM EXCITE LIVE RUN 700, συνοδευόμενους από 2 παλμογράφους για την ένδειξη των καρδιακών σφυγμών, με το συνολικό ύψος της συγκεκριμένης αγοράς να ανέρχεται στο ποσό των 20.367 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμηHurriyet: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε 37 φορές σε 42 λεπτά στο Κογκρέσο

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα των διαδρόμων γυμναστικής

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα, που χρησιμοποιούν οι διάδρομοι αυτοί, έχει σχεδιαστεί με στόχο να ενθαρρύνει μέσω ενός ευχάριστου περιβάλλοντος την άθληση αλλάζοντας το στυλ προπόνησης αφού άσκηση και ψυχαγωγία πάνε μαζί. Η φιλοσοφία της κινείται σε 4 βασικούς άξονες:

  • Προσαρμοσμένη ποικιλία προπόνησης,
  • συνδεσιμότητα,
  • απόδοση χώρου και
  • βιωσιμότητα προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία εκγύμνασης. 

Εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής και αγαπημένες εφαρμογές

Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι αθλούμενοι στο γυμναστήριο της Βουλής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες τους εφαρμογές, στα στατιστικά προπόνησης καθώς και στις προτιμήσεις τους δημιουργώντας το δικό τους προπονητικό προφίλ. Εκτός από την ευκαιρία ενός εξατομικευμένου προγράμματος με βάση τους προσωπικούς προπονητικούς στόχους οι βουλευτές και το προσωπικό της Βουλής, που θα τρέχει στους νέους διαδρόμους, θα εμπνέονται και θα παρακινούνται από κορυφαίες διασημότητες και τους καλύτερους προπονητές από όλο τον κόσμο μέσω σχετικής εφαρμογής στην HD οθόνη τους.  

Επιπλέον, οι αθλούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα καθ’όλη τη διάρκεια της προπόνησης να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να περιηγούνται στο Διαδίκτυο, να συνδεθούν με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ενημερωθούν για τις τελευταίες σειρές στο Netflix ή να απολαύσουν τις αγαπημένες τους λίστες αναπαραγωγής Spotify ενώ τους προσφέρεται και ασύρματη φόρτιση του smartphone, μια απαραίτητη λειτουργία για τα μέλη, που βρίσκονται εν κινήσει. Παράλληλα, η πρωτοποριακή σχεδίαση των διαδρόμων εξασφαλίζει  μεγαλύτερη σταθερότητα και 13% περισσότερο χώρο για τρέξιμο και άσκηση ενώ καταλαμβάνει 30% λιγότερο χώρο. 

Ο ειδικός κανονισμός στο γυμναστήριο της Βουλής

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ειδικό κανονισμό του, το γυμναστήριο της Βουλής έχει ως σκοπό την εκγύμναση των μελών του με συστηματικό και πλήρη τρόπο, μέσω κατάλληλων προγραμμάτων, την υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων άσκησης, την προαγωγή της σωματικής υγείας των μελών του και την αξιολόγηση της φυσικής τους κατάστασης μέσω του εργομετρικού. «Ετσι, μέσω της βελτίωσης  της φυσικής κατάστασης και της υγείας, αναβαθμίζεται και η απόδοση των εργαζομένων». Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Εργασιακού Αθλητισμού γίνονται δεκτοί, για άθληση ή εκγύμναση, εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές και εργαζόμενοι στη Βουλή, χωρίς παθολογικό παράγοντα που να αποτελεί απόλυτη αντένδειξη άσκησης. Κάθε πρόσωπο που γίνεται δεκτό εφοδιάζεται με ατομικό δελτίο με φωτογραφία του, ετήσιας ισχύος. 

Με βάση το οργανόγραμμα του γυμναστηρίου, όπως αυτό ορίστηκε στην τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής το 2016, έχουν προβλεφθεί 26 θέσεις, εκ των οποίων, 11 γυμναστές ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης, 1 διατροφολόγος, 1 φυσιοθεραπευτής, 4 καθαρίστριες, 3 για γραμματειακή υποστήριξη, 2 επιμελητές και 4 εργαζόμενοι ως βοηθητικό προσωπικό. Οι εγκαταστάσεις του τμήματος λειτουργούν καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, από τις 07:30 έως τις 20:00, καθημερινά, και το Σάββατο από τις 9:00 έως τις 17:00. Την Κυριακή, τις ημέρες εορτών και αργιών και τις άλλες μέρες, που δε λειτουργεί η Βουλή ή που καθορίζονται με απόφαση του προέδρου της Βουλής, οι εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA