ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/05/2022 15:56

Φοιτητικές εκλογές: Αλαλούμ με τα αποτελέσματα - «Σαρώσαμε» λέει η ΔΑΠ, «διασυρθήκατε» απαντά η Πανσπουδαστική

Στις φοιτητικές εκλογές, η ΔΑΠ δίνει στον εαυτό της 46,7% και στην Πανσπουδαστική 25,08% - Η Πανσπουδαστική δίνει στον εαυτό της 33,43% και στην ΔΑΠ 27,66% - Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν κάτι παραπάνω από ... 2%

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φοιτητικές εκλογές: Αλαλούμ με τα αποτελέσματα - «Σαρώσαμε» λέει η ΔΑΠ, «διασυρθήκατε» απαντά η Πανσπουδαστική
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Στην Ελλάδα του 2022, οι φοιτητές δεν μπορούν να διεξάγουν... κανονικές εκλογές, καθώς από την Πέμπτη το πρωί επικρατεί χάος με τα εκλογικά αποτελέσματα. Κάθε φοιτητική παράταξη έχει δώσει...τα δικά της νούμερα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνει πως «33 χρόνια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων φοιτητών και συνεχίζει να πρωτοπορεί», ενώ η Πανσπουδαατική, η φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ, επιμένει πως κατάφερε να κερδίσει με διαφορά τις φετινές εκλογές. Ακολουθούν τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κάθε παράταξη ξεχωριστά. Στο μόνο που συμφωνούν είναι πως το Bloco, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αποσπάσει κάτι παραπάνω του 2%.

Διαβάστε ακόμη: Εγκρίθηκαν hi-tech διάδρομοι γυμναστικής αξίας 10.000 ευρώ στο γυμναστήριο της Βουλής

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (Δημοκρατική Ανανεωτική Πρωτοπορία – Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση):

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 45,8%
ΠΚΣ 25,53%
ΠΑΣΠ 8,92%
ΑΡΕΝ 0,35%
ΕΑΑΚ 9,2 %
BLOCO 2,32%

ΠΚΣ (Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας):
ΠΚΣ 33,43%
ΔΑΠ 27,66%
ΠΑΣΠ 10,13%
ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 10%
ΕΑΑΚ 5,29%
BLOCO2,54%

ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση):
ΠΚΣ 33,10%
ΔΑΠ 26,89
ΕΑΑΚ+ΑΡΕΝ 19,60%
ΠΑΣΠ 8,49%
BLOCO 2,69%

Στην πραγματικότητα, η ΔΑΠ δίνει στον εαυτό της ποσοστό 46,7% και στην Πανσπουδαστική 25,08%. Η Πανσπουδαστική όμως δίνει στον εαυτό της 33,43% και στην ΔΑΠ 27,66% στο σύνολο των 259 Φοιτητικών Συλλόγων όπου η παράταξη καταμετρά ψήφους.

Δεν δέχεται το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών η ΔΑΠ - Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Η ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δεν δέχεται το αποτέλεσμα που έχει ανακοινώσει η ΠΚΣ και έχουν αναγνωρίσει άλλες παρατάξεις. «Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%. Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία. Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο». Με το πέρας της ενσωμάτωσης του 100% των ΦΣ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα τελικά αποτελέσματα».

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου

Μέχρι και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που έχει περάσει και ο ίδιος από τη νεολαία της ΔΑΠ στο παρελθόν τοποθετήθηκε σχετικά για το αλαλούμ με τις φετινές φοιτητικές εκλόγές: «Η ΔΑΠ παραμένει πρώτη. Ο τρόπος με τον οποιο επιχειρούν ορισμένοι να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών δε βοηθά να τονώσει την αξιοπιστία του θεσμού, που έχει πληγεί εδώ και χρόνια, τελευταία και λόγω covid, αλλά και γιατί οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έχουν καταφέρει να οδηγηθούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου οργάνου εκπροσώπησης».

To Τwitter δίνει... 150% στη ΔΑΠ

Οι Έλληνες χρήστες του Twitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο το φιάσκο των φετινών εκλογών, καθώς κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα δύο προηγούμενα που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω κορονοϊού) σημειώνεται κι από ένα ευτράπελο. Ορισμένοι δίνουν... 150% στην ΔΑΠ, ενώ παράλληλα συγχαίρουν την επιτυχία της Πανσπουδαστικής, ορισμένοι σχολιάζουν τον τρόπο διεξαγωγής τους και άλλοι κατακρίνουν τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε μερικά από τα Tweets:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΚΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ