Μενού
  • Α-
  • Α+

Το διπλωματικό παρασκήνιο έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες, στον απόηχο τόσο των δηλώσεων Ερντογάν όσο και της υπόθεσης του Ιρανικού ρεσάλτο στα ελληνικά δεξαμενόπλοια. Διόλου τυχαία λοιπόν δεν ήταν η χθεσινή επαφή του Νίκου Δένδια με τον επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, Aντονι Μπλίνκεν. Οι δυο άντρες συνομίλησαν τηλεφωνικά για 15’ περίπου και συζήτησαν το θέμα των ελληνικών πλοίων - το ζήτημα αφορά τους Αμερικανούς και θέλουν να βοηθήσουν όσο μπορούν. Ήταν βέβαια ακόμη μια ευκαιρία για τον κ. Δένδια να ενημερώσει τον Aντονι Μπλίνκεν για όσα ακολούθησαν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμερική από τουρκικής πλευράς - δείγμα του εκνευρισμού της Aγκυρας. Εγώ λέω ότι ίσως έχουμε και κάποιες εξελίξεις που πάντως δεν ανακοινώνονται. 

Διαβάστε ακόμη: Απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τα τάνκερ στον Περσικό Κόλπο - Καταδίκασε την ιρανική «πειρατεία» ο Μπλίνκεν

Η συνεννόηση Τσίπρα με Τζανακόπουλο πριν τον ορισμό της Σβίγκου 

Κι όμως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν ενήμερος για την επιλογή Τσίπρα στο πρόσωπο της Ράνιας Σβίγκου ως νέας Γραμματέα στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ 100,3 είχε προηγηθεί συζήτηση δική του με τον Πρόεδρο του κόμματος, ενώ ερωτηθείς για το αν ήθελε να τερματίσει τη θητεία του ως γραμματέας του κόμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «δεν υπάρχει “θέλω” σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πολιτική συζήτηση και συλλογική απόφαση». Εγώ πάντως έμαθα πως ο κ. Τζανακόπουλος ήταν αμφίθυμος για την αποχώρηση από τη θέση του γραμματέα που οφείλω να ομολογήσω ότι έκανε φιλότιμη προσπάθεια εκσυγχρονισμού δομών και εικόνας.

Η Σβίγκου πάντως προτιμήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα καθώς υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του, δουλεύει μεθοδικά, είναι αφοσιωμένη στο κόμμα, δεν προκαλεί εντάσεις και το πιο σπουδαίο, δεν κάνει διαρροές... Κακό για εμάς - αν και πάντα βρίσκουμε τρόπους να μαθαίνουμε αυτά που δεν πρέπει να γραφτούν... 

Οι μαγεμένοι Σαουδάραβες και ο Κικίλιας

Μαγεμένοι από τη Σαντορίνη δήλωσαν οι Σαουδάραβες, γεγονός που επανέλαβαν και στον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, στη συνάντησή τους, χθες, στο περιθώριο του Ελληνο-Σαουδαραβικού Επιχειρηματικού Φόρουμ. Ο επικεφαλής της διευρυμένης επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα, υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας Khalid bin Abdulaziz Al Falih, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος όχι μόνο από τις μοναδικές ομορφιές του νησιού, αλλά και από τον απαράμιλλο τρόπο με τον οποίο -όπως είπε στον Βασίλη Κικίλια- το τουριστικό προϊόν συνδυάζεται με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον -πέραν των επενδύσεων στον τουριστικό κλάδο από τους Σαουδάραβες- υπήρξε για την περαιτέρω ενίσχυση των απευθείας πτήσεων στη γραμμή Τζέντα-Ριάντ-Αθήνα.

Εξάλλου, τόσο η προσθήκη νέων προορισμών, όσο και η αύξηση των απευθείας πτήσεων προς το «Ελ. Βενιζέλος» αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Υπουργού Τουρισμού, όλους τους τελευταίους μήνες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς ήδη μετράμε μόνο από τις ΗΠΑ 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, είχαμε και την προσθήκη ενός ακόμη δρομολογίου από την Αμερική, με την επανεκκίνηση της απευθείας πτήσης στη γραμμή Αθήνα-Βοστώνη -μία περιοχή με ισχυρό το ελληνικό στοιχείο- έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες. Στο ίδιο πλαίσιο, εντάσσεται και το πρόσφατο κάλεσμα του Βασίλη Κικίλια για καθιέρωση απευθείας πτήσεων από Ντουμπάι και Νέα Υόρκη και προς τη Θεσσαλονίκη. Αίτημα που υποστηρίχθηκε θερμά από τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας και προσωπικό φίλο του Υπουργού Τουρισμού από παλιά, Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι προτίθεται να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, με όποιο τρόπο μπορεί.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA