ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/05/2022 22:26

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα για τα ελληνικά τάνκερ - Καταδίκασε την ιρανική «πειρατεία» ο Μπλίνκεν

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ελλάδας «του βασικού μας συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εταίρου υπό το φως αυτής αδικαιολόγητης κατάσχεσης», τονίζεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Ο Μπλίνκεν καταδίκασε την κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα για τα ελληνικά τάνκερ - Καταδίκασε την ιρανική «πειρατεία» ο Μπλίνκεν
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Την έντονη καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών για την κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Σώμα των «Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης» του Ιράν μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Διαβάστε ακόμη: Υπουργείο Ναυτιλίας: Σύσταση στα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν ύδατα αρμοδιότητας του Ιράν

Video Loading...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το Ιράν πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τόσο τα κατασχεθέντα πλοία όσο και τα φορτία και τα πληρώματά τους. Από την πλευρά του, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι η συνεχιζόμενη παρενόχληση πλοίων από το Ιράν και η παρέμβαση στα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια στη θάλασσα και την παγκόσμια οικονομία. Τέλος, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται δίπλα στην Ελλάδα, τον σύμμαχο μας κλειδί στο ΝΑΤΟ και εταίρο, απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητη κατάσχεση».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον Αμερικανό ομόλογό του την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα και την κατάσχεση των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν.

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΟΙΑ ΑΝΤΟΝΙ ΜΠΛΙΝΚΕΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ