Μενού
  • Α-
  • Α+

Βάλλεται από παντού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι ο εκνευρισμός του είναι πασιφανής. Το τελευταίο «χτύπημα» ήρθε από τη Γερμανία, η οποία αποφάσισε να αφήσει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδας απέναντι στους τουρκικές παρανοήσεις. Συγκεκριμένα, όμως, αυτό που εξόργισε την Τουρκία ήταν η δήλωση Σολτς μετά τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη.

Οπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία έκανε σφοδρή επίθεση στη Γερμανία λέγοντας ότι είναι «απαράδεκτο να πέφτει στην προβοκάτσια της Ελλάδας». Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εναέριο και διεθνή εναέριο χώρο της χώρας μας.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν τουλάχιστον "αφέλεια" να χαρακτηριστούν ως παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου οι πτήσεις εντός 6-10 μιλίων. Αναμένουμε από τη Γερμανία αντί να κάνει μεροληπτικές δηλώσεις που δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας, να καλέσει την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες».

Την ίδια στιγμή, η προπαγανδιστική μηχανή του Τούρκου προέδρου δουλεύει στα κόκκινα κι ο τουρκικός Τύπος συνεχίζει να ονειρεύεται γαλάζιες πατρίδες δημοσιεύοντας τους ουτοπικούς χάρτες. Η Hurriyet γράφει χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα κάνει προπαγάνδα με 16 χάρτες εναντίον της Τουρκίας», αναφερόμενη στο δημοσίευμα της Καθημερινής, παραθέτοντας παράλληλα και τον χάρτη της γαλάζιας πατρίδας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA