ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/06/2022 10:51

Ανάφη: Εκδήλωση και μνημείο του ΚΚΕ για τους εξόριστους στο νησί

Εγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ΚΚΕ για τους εξόριστους στην Ανάφη - Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον δημιουργό του, γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ανάφη: Εκδήλωση και μνημείο του ΚΚΕ για τους εξόριστους στο νησί
Πηγή: 902.gr
Ανάγνωση:

Εγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ΚΚΕ για τους εξόριστους στην Ανάφη. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον δημιουργό του, γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Νέο παραλήρημα - Δικά μας Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος κι άλλα νησιά του Αιγαίου

Στη συνέχεια, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Γραμματέας του Νίκος Αμπατιέλος. Το Μνημείο έχει εγκατασταθεί στην αρχή του παλαιού οικισμού των εξόριστων. Το γλυπτό είναι ουσιαστικά εικονοποιημένη αναφορά του συνθήματος «...σπάμε τις αλυσίδες», εκφράζοντας τη στάση των εξόριστων. «Ανάφη, ένα δοξασμένο νησί. Από το 1924 ως το 1943 και από το 1946 ως το 1949 έζησαν εδώ ως εξόριστοι για τις ιδέες και τους αγώνες τους, εκατοντάδες πρωτοπόροι αγωνιστές του λαού, μέλη, στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ. Τιμάμε τη θυσία τους, τη λεβεντιά τους, την αλύγιστη στάση τους», γράφει.

Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr
Πηγή: 902.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΚΕ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ