Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ανθελληνικό παραλήρημα των Τούρκων συνεχίζεται σε ημερήσια βάση και με αμείωτη ένταση. Στο παιχνίδι της προπαγάνδας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δουλεύει και ο... καλοκουρδισμένος απόλυτα ελεγχόμενος τουρκικός Τύπος με τα ΜΜΕ της γείτονος να παραληρούν. Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία βγήκε στα Μέσα του Τούρκου προέδρου και με έναν ακατάληπτο λόγο δήλωσε ότι τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία!

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν...»

Υπεροχή της Ελλάδας σε θάλασσα κι αιθέρες

Οπως μετέδωσε εξάλλου ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ είπε ότι η χώρα μας με το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει θα αποκτήσει την υπεροπλία έναντι των Τούρκων τόσο στη θάλασσα όσο και στους αιθέρες.

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης πήγε κατήγγειλε την Τουρκία για να μην δοθούν τα F-16 αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος για τα εξοπλιστικά προγράμματα ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά θα αποκτήσουν υπεροχή στο Αιγαίο και στους αιθέρες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με την τουρκική προκλητικότητα να βρίσκεται στο κόκκινο, τα επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA