Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, η Μαρέβα Μητσοτάκη, με ανάρτησή της, χαρακτήρισε σοκαριστική και αποκαρδιωτική την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε ακόμη: Τραμπ για τις αμβλώσεις: Είναι θέλημα Θεού η απαγόρευσή τους

«Είναι σοκαριστικό και αποκαρδιωτικό να βλέπεις την Roe v Wade (δηλαδή την απόφαση για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων) να ανατρέπεται μετά από σχεδόν 50 χρόνια. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Αυτά είναι θεμελιώδη δικαιώματα», έγραψε χαρακτηριστικά η σύζυγος του πρωθυπουργού στον λογαριασμό της.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το Μιζούρι έγινε η πρώτη Πολιτεία

Στο μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτή η συντηρητική αμερικανική πολιτεία έγινε η πρώτη που απαγόρευσε την οικειοθελή διακοπή της εγκυμοσύνης μετά την ιστορική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου: «Αυτή είναι μια μνημειώδης ημέρα για την ιερότητα της ζωής», είπε ο Έρικ Σμιτ σε ένα tweet συνοδευόμενο από μια εικόνα που τον δείχνει να επικυρώνει το νομοσχέδιο που τερματίζει τις αμβλώσεις στο Μιζούρι, μια Πολιτεία που είχε μόνο μία κλινική που επέτρεπε τέτοιους είδους επεμβάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA