ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/07/2022 11:52

Power Pass - Οικονόμου: Η πληρωμή για το ρεύμα στους δικαιούχους θα γίνει τις επόμενες μέρες

Η επιδότηση του Power Pass δίνεται για τις μεγάλες χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power Pass - Οικονόμου: Η πληρωμή για το ρεύμα στους δικαιούχους θα γίνει τις επόμενες μέρες
Πηγή: shutterstock, Pixabay
Ανάγνωση:

Η πληρωμή του Power Pass στους δικαιούχους αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, 100,3. Η επιδότηση του Power Pass δίνεται για τις μεγάλες χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass, Power Pass: Οι ημερομηνίες πληρωμής και οι «εφεδρείες» που αφήνουν ανοιχτό «παράθυρο» για επιπλέον ενίσχυση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ακόμη ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νομού, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παίζει με τερτίπια και δεν ρισκάρει την αξιοπιστία του.

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου δήλωσε ότι ελπίζει να είναι προσωρινή όπως έχει ανακοινωθεί, γιατί διαφορετικά το πλήγμα που θα υποστεί η Γερμανία θα είναι τέτοιο που το ντόμινο, το οποίο θα προκαλέσει θα επηρεάσει όλο τον κόσμο. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί τον ίδιο αγωγό. «Είναι σε καλύτερη μοίρα και για την ώρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τροφοδοσίας με φυσικό αέριο λόγω της Ρεβυθούσας και της τροφοδοσίας με υγροποιημένο αέριο» είπε.

Power Pass: Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι το επίδομα για το ρεύμα

Η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων για το Power Pass είναι έτοιμη να ξεκινήσει, καθώς αυτή την εβδομάδα πρόκειται να γίνουν οι πληρωμές.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τα χρήματα που θα πάρουν για το επίδομα ρεύματος. Η επιδότηση ρεύματος δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Video Loading...

Το ποσό της ενίσχυσης για το Power Pass υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιβάρυνση από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν χρεωθεί για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020, το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχεται έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος κάνει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ