Μενού
  • Α-
  • Α+

Εως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά της επιδότησης έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, το γνωστό ως Power Pass. Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της επεξεργασίας των διαδικασιών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πληρωμές για την επιδότηση ρεύματος και ως εκ τούτου οι πληρωμές θα γίνουν «άμεσα». 

Παράλληλα, στα τέλη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το νέο επίδομα βενζίνης, το Fuel Pass 2 που θα φτάσει έως και τα 100 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. 

Power Pass: Μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Η καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων για το Power Pass είναι έτοιμη να ξεκινήσει, καθώς αυτή την εβδομάδα πρόκειται να γίνουν οι πληρωμές.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με sms ή e-mail για την αίτηση που θα εγκριθεί, προκειμένου να γνωρίζουν τα χρήματα που θα πάρουν για το επίδομα ρεύματος. Η επιδότηση ρεύματος δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης για το Power Pass υπολογίζεται με βάση τη συνολική επιβάρυνση από την αύξηση του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αφαιρεθεί το άθροισμα των εκπτώσεων που έλαβαν τα νοικοκυριά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο από το κράτος και τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους οικιακούς καταναλωτές επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν χρεωθεί για λογαριασμούς κύριας κατοικίας που έχουν εκδοθεί από 1 Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 ανεξαρτήτως της περιόδου αναφοράς κατανάλωσης του λογαριασμού.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020, το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχεται έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος κάνει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Τι πρέπει να ξέρετε για το Fuel Pass

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων για το Fuel Pass 2, δηλαδή το νέο επίδομα βενζίνης αναμένεται να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η πληρωμή του fuel pass εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές Αυγούστου.  Δυνητικά οι δικαιούχοι φτάνουν τους 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Τα ποσά και οι επιλογές των ιδιοκτητών οχημάτων

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων και να εξαργυρώσουν το ποσό στα πρατήρια, είτε να λάβουν την ενίσχυση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του δικαιούχου (ηπειρωτική περιοχή ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους, θα λάβουν μικρότερη επιδότηση που θα κυμαίνεται από 45 έως 80 ευρώ.

Μητσοτάκης: Κρατάμε εφεδρείες για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά στον πιο δύσκολο χειμώνα

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη με τους δημάρχους ανατολικής Αττικής, Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας και μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 50 χρόνια και για την οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε, ως κεντρική κυβέρνηση, τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και στον σχεδιασμό μας ότι και δύσκολος να είναι ο χειμώνας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τα τρία χρόνια που είμαστε Κυβέρνηση, θα ξεπεράσουμε και αυτή», τόνισε ο πρωθυπουργός κάτι που ουσιαστικά άφησε ανοιχτό το παράθυρο για επιπλέον ενισχύσεις όπου και όποτε χρειαστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA