Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Μάθηση για όλα τα Ελληνόπουλα με κατάρτιση που τα βοηθά να χτίζουν με τη δική τους αξία, το δικό τους μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όπου μιλά στο πλαίσιο της της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για επίθεση στη Real: Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις 25.000 διορισμούς εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές που γίνονται στην παιδεία. Υποστήριξε επίσης πως: «ισότητα δεν είναι η εξίσωση προς τα κάτω, αλλά οι ίδιες δυνατότητες σε ίδιους ανθρώπους με τις ίδιες φιλοδοξίες. Νοιάζομαι δεν σημαίνει τους χαϊδέυω τα αυτιά για να τους στρέψω σε σχολές με ανύπαρκτο αύριο. Σημαίνει πως οπλίζω τα μυαλά με κατάλληλες σπουδές που τους επιτρέπουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες του μέλλοντος, με βάση τα πραγματικά ζητήματα της αγοράς εργασίας. Οι ψεύτικες υποσχέσεις κατασκευάζουν ψεύτικες ζωές».

Παρακολουθείστε τη συζήτηση στη Βουλή και την ομιλία του πρωθυπουργού

//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας απηχούν τα άρθρα του νομοσχεδίου, εξ ου και η απήχηση τους υπερβαίνει τα κομματικά όρια» ενώ επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι της πανεπιστημιακής κοινότητας έχει αγκαλιάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 4 συμφωνούν με το ελληνικό «Εράσμους», 4 στους 5 με την καθιέρωση της πρακτικής άσκησης. Είναι η κατάλληλη πρωτοβουλία στην κατάλληλη στιγμή, είναι η ώρα και η αξιωματική αντιπολίτευση να ακούσει τις απόψεις των φίλων της».

Στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει τοποθέτηση και των πολιτικών αρχηγών επί του νομοσχεδίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA