Μενού
  • Α-
  • Α+

Το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις» πέρασε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η απαγόρευση πωλήσεων F-16 στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα, με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει: «Δεν σας νομιμοποιούμε σήμερα. Δεν θα είμαστε εδώ όταν εσείς θα ψηφίζεται το έκτρωμα για την δημόσια εκπαίδευση».

Σχολιάζοντας την αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορία, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τον κατηγόρησε ότι επέλεξε να δραπετεύσει για να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει τα 9 στα 10 άρθρα του νομοσχεδίου. «Η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η περίτρανη απόδειξη ότι υπάρχει στις διατάξεις η κοινή λογική που απαιτεί η κοινωνία. Γιατί οι αλλαγές στην εκπαίδευση δεν έχουν αποχρώσεις. Γιατί πρέπει η Ελλάδα να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο γνώσης σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA