Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό έβαλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θέλοντας να φρενάρει τη συζήτηση που αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα πριν προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. «Όλα όσα γράφονται και λέγονται, δεν απηχούν τις απόψεις και τις σκέψεις του Πρωθυπουργού», επισήμανε χαρακτηριστικά. Δίνοντας το στίγμα των πραγματικών προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε σε γκάζι στο κυβερνητικό έργο για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στις πρωτόγνωρες εξωγενείς κρίσεις αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. «Η κυβέρνηση έχει μπει στο τελευταίο έτος της συνταγματικής της θητείας. Συνεχίζει το έργο της. Είμαστε προσηλωμένοι σε αυτά και δεν υπάρχει καμία συζήτηση περί ανασχηματισμού και άλλων τέτοιων σεναρίων», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τείχος» του πρωθυπουργού στην τοξικότητα και γκάζι για αποτελεσματικό έργο 

Το «κάψιμο» της σεναριολογίας βεβαίως δεν μεταφράζεται αυτομάτως σε πλήρη ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για το σύνολο των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου από τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους ούτε και ότι η συζήτηση παγώνει επ’ αόριστον. Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν στο χρόνο που ο Πρωθυπουργός κρίνει καταλληλότερο κι απαραίτητο για να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο με ορίζοντα τις εκλογές την Άνοιξη (πιθανότατα) του 2023. Ουδείς, δε, αποκλείει οι όποιες μετακινήσεις να γίνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στη ΔΕΘ με νέο υπουργικό σχήμα. Το εύρος των αλλαγών βεβαίως παραμένει άγνωστο, αν και ο Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα προτιμά τις σημειακές «χειρουργικές» παρεμβάσεις. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πάντως σημειώνουν πως αυτός ο ανασχηματισμός θα έχει έντονα χαρακτηριστικά αξιοποίησης βουλευτών της ΝΔ, ενώ ούτε οι πρωτοκλασάτοι Υπουργοί πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι. Παράλληλα μετά και το φρένο του ίδιου του Πρωθυπουργού στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο όλοι έχουν λάβει το μήνυμα για εντατική δουλειά και μηδενική ανοχή σε κατεβασμένα μολύβια.

Οχι στην τοξικότητα  και το «μακελειό χυδαιότητας»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει όλο και πιο εμφατικά την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, υψώνοντας τείχος απέναντι στην τοξικότητα. Χθες μίλησε στη Βουλή για το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του πλαισίου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των intersex ατόμων, κάνοντας λόγο για έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα ισότητας και ισονομίας για όλους και εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι αντί για ενότητα στα κρίσιμα ζητήματα επιλέγει τη χυδαιότητα και την υποκρισία. Ζήτησε μάλιστα να μην μετατραπεί η πολιτική αντιπαράθεση σε «μακελειό χυδαιότητας», προειδοποιώντας με νόημα ότι η Δημοκρατία θα εξοστρακίσει ξανά στο περιθώριο αυτούς που στην πράξη την υπονομεύουν.

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να μη ρίχνει μεν νερό στο μύλο της πόλωσης, αλλά να μην αφήνει και αναπάντητα τα πυρά και τις συκοφαντίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γαλάζιες πηγές μάλιστα σχολίαζαν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να επαναλάβει κατά μέτωπο στον Πρωθυπουργό στη Βουλή τις αχαρακτήριστες αιτιάσεις του ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αφέθηκε ελεύθερος επειδή ήταν κολλητός της εξουσίας, αποφεύγοντας για δεύτερη φορά να εμφανιστεί στο Κοινοβούλιο σε ομιλία του πρωθυπουργού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA