ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/07/2022 10:54

Εισβολή στην Κύπρο - Νίκος Αναστασιάδης: Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται στα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «θλιβερή επέτειο»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Εισβολή στην Κύπρο - Νίκος Αναστασιάδης: Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Ο οξύς ήχος της σειρήνας που και σήμερα ήχησε, 48 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, μας υπενθύμισε για ακόμη μια φορά τη βαριά ευθύνη: Αυτή η θλιβερή επέτειος να είναι η τελευταία με το νησί μας μοιρασμένο και τους πολίτες μας να στερούνται πανανθρώπινα δικαιώματα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για τα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμη: Σαν σήμερα, 20 Ιουλίου, Τουρκικά στρατεύματα κάνουν απόβαση και εισβάλουν στην Κύπρο

«Σήμερα τιμούμε τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τους σεβαστούς τους συγγενείς και συγγενείς αγνοουμένων. Τους αιχμαλώτους και τραυματίες πολέμου. 48 χρόνια μετά η Κύπρος υποφέρει από τις βάναυσες συνέπειες της εισβολής. Παρά τις επίπονες μας προσπάθειες, η Τουρκία συνεχίζει να επιδεικνύει την ίδια αδιαλλαξία. Η Τουρκική εμμονή σε απαράδεκτες θέσεις που δεν συνάδουν σε σύγχρονα κράτη οδηγούσε σε εκτροχιασμό της κάθε διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την επιλογή της παράδοσης. Στόχος μας παραμένει όπως η Κύπρος, επανενωθεί και απαλλαγμένη από εξαρτήσεις τρίτων, να δίδει πραγματικά την προοπτική ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους νόμιμους κατοίκους, μέσα στο πλαίσιο του κεκτημένου και των αξιών της ΕΕ», αναφέρει στο μήνυμά του για τη «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ