Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εκδήλωση για την 48η επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» την καραντίνα και πήγε στο Προεδρικό ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό

Διαβάστε ακόμη: Επιμένει ο Πορτοσάλτε για τον Στρατάκη με «ασίστ» από Κλείτου: «Με σαγιονάρα στο μποστάνι, όχι στο Προεδρικό»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε στο OPEN το πρωί της Τρίτης, δηλώνοντας ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες. «Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκε ότι έχει κορονοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφής, υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης και δεν μετρά η πρώτη μέρα. Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην 4η ημέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην πέμπτη μέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καραντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», δήλωσε ο κ. Πλεύρης. 

ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό μοριακό τεστ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ. Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ». Ο Θάνος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας διεγνώσθη για δεύτερη φορά, θετικός στον κορονοϊό στις 20 Ιουλίου, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η επίσημη τοποθέτηση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Υγείας των 30.000 νεκρών από την πανδημία, της πρώτης θέσης της Ε.Ε. σε θανάτους ανά εκατομμύριο και της πρώτης θέσης στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και ακροδεξιάς προπαγάνδας βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες των φασιστικών εγχειριδίων με τα οποία μεγάλωσε.

Ο κ. Πλεύρης επιχείρησε σήμερα έναν άθλιο αντιπερισπασμό δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πήγε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο παραβιάζοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Αλέξης Τσίπρας είχε βγει αρνητικός σε μοριακό τεστ ήδη από το Σάββατο.

Αλλά ποιον  έπιασε ο πόνος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Τον υπουργό Υγείας που έστελνε τους εργαζόμενους στις δουλειές τους με πυρετό και ντεπόν να στοιβάζονται σε μετρό και λεωφορεία; Ή τον υπουργό που έπαυσε την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τον κορονοϊό; 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA