Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενισχύσει την διαφάνεια στην ΕΥΠ δημοσίευσε σε ΦΕΚ η κυβέρνηση. Μετά τον σάλο των παρακολουθήσεων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για αλλαγές στην ΕΥΠ κάτι που έγινε πράξη το βράδυ της Τρίτης.
Διαβάστε ακόμη: ΑΔΑΕ για υποκλοπή στον Ανδρουλάκη: «Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα»
Μεταξύ άλλων η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη 9/8 επαναφέρει τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της ΕΥΠ (την οποία έχει καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018) και καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η ΠΝΠ προβλέπει επιπλέον δικλίδες ασφαλείας σε ό,τι αφορά τις νόμιμες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
«Αυτό πρέπει να γίνει και θα γίνει αμέσως με ΠΝΠ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, παρότι έγιναν όλα νόμιμα, ήταν λάθος. Όπως είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά «ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα ποτέ».
Διαβάστε εδώ την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
- Η νύχτα που οι Metallica πέρασαν από πάνω μας και από μέσα μας
- Ανατριχίλα! Τα 5 πιο «στοιχειωμένα» μέρη της Αθήνας που λίγοι τολμούν να πάνε
- «Κανόνας των 8 δευτερολέπτων»: Ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής αποκαλύπτει αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι οι πελάτες
- QUIZ: Πόσο καλά γνωρίζεις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες;
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.