Μενού
  • Α-
  • Α+

Για νέες «ελληνικές παρενοχλήσεις» κάνει λόγο η Τουρκία, αυτή τη φορά από τους S-300 που βρίσκονται στην Κρήτη κατά τουρκικών F-16. Οπως αναφέρει το νέο αφήγημα που λανσάρει η προβοκάτσια made by Ankara, την περασμένη Τρίτη, 23 Αυγούστου, «τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν από το ρωσικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας S-300 της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κρήτη».

«Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 κλείδωσε με το ραντάρ του το F-16, το οποίο ήταν σε αποστολή αναγνώρισης στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της Ρόδου» προσέθεσαν οι ίδιες πηγές. «Η παρενόχληση αυτή δείχνει πως η Ελλάδα λειτουργεί κανονικά τους S-300» σημειώνεται, επίσης, από την τουρκική πλευρά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μάλιστα, οι Τούρκοι κάνουν λόγο για «επιθετική ενέργεια» από πλευράς της Ελλάδας στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής του ΝΑΤΟ. «Παρά την εχθρική ενέργεια τα αεροπλάνα ολοκλήρωσαν την προγραμματισμένη αποστολή τους και επέστρεψαν ασφαλή στις βάσεις τους» επισημαίνει η YeniSafak επικαλούμενη πηγές από το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουδέποτε έχει συμβεί τέτοιο περιστατικό από τους ελληνικούς S-300. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν μάλιστα πως η προπαγάνδα της Τουρκίας είναι γνωστη όπως και τα fake news που εκπέμπονται μέσω διαρροών στον Τύπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA